Fick bud av världseliten– sålde framtidshästen

Kalixjunioren Unni Ragnarsson och hästen Northern Comme Plot gjorde så bra ifrån sig på unghästchampionatet på Flyinge så ryttaren fick åka hem till Bondersbyn utan häst.

TVÅA. Unni Ragnarsson, Piteå RK, och Doobie kom tvåa i en klass med 95 deltagare på anrika Strömsholm ridanläggning. (arkivbild)

TVÅA. Unni Ragnarsson, Piteå RK, och Doobie kom tvåa i en klass med 95 deltagare på anrika Strömsholm ridanläggning. (arkivbild)

Foto: Kenny Johansson

Kalix2017-10-29 19:47

Breeders skulle bli ett kul äventyr och en erfarenhet för Ingrid Ragnarssons uppfödning Northern Comme Plot och Ingrids 16-åriga dotter. Unni Ragnarsson har tävlat aktivt de senaste åren och rönt framgångar i bland annat juniorlandslaget samt svenska landslaget för Childrens.

På gården i Bondersbyn har Ingrid Ragnarsson fött upp flera tävlingshästar.

– Det här är Unnis första unghäst, hon kvalade in den till finalen för 6-åringar och tanken var att hon skulle få lite erfarenhet nere i Skåne, säger Ingrid Ragnarsson.

Tanken har hela tiden varit att behålla stoet då hon är sista dottern efter ett avelssto som jag hade som gick bort i fjol, berättar Ingrid Ragnarsson.

Efter första hoppklassen kom flera intressenter fram till ekipaget.

Ingrid Ragnarsson var inte där men fick ett samtal av dottern. Hästen hade väckt mångas intresse och det slutade med en drömförsäljning till köpartrion Peder Fredricson, Lisen Bratt Fredricson och Ludo Philippaerts.

Hur mycket hästen såldes för vill hon inte gå in på.

– Jag kunde inte tacka nej till budet för familjens skull. Vi har hus, fler barn och samtidigt öppnar det här nya dörrar för Unnis tävlingssatsning.

Trots att hästen var såld lät OS-ryttaren Ludo Philippaerts Unni Ragnarsson rida finalen. Ekipaget slutade på en åttonde plats i sin sista tävling tillsammans.

Hästen åkte sedan till Grevlundagård och sedan till Belgien inom en snar framtid. Vilken av de tre elitryttarna som numer äger en halva var, som ska rida hästen är Ingrid inte säker på.

Trots att det ligger mycket känslor i att sälja en framtida mästerskapshäst så förstår både mor och dotter att de var tvungen att ta tillfället.

– Nästa sommar åker Unni till Belgien med två hästar och tränar för Philippaerts i sex veckor.

Hur ser framtiden ut när mästerskapshästen är såld?

– Vi har fler hästar i stallet, en femårig vallack som vi tror mycket på. Den tillsammans med hennes tidigare juniorhäst Doobie kommer hon kunna fortsätta tävlandet på. Vi får helt enkelt satsa om och vänta tills femåringen är redo.

Att en Kalixuppfödning säljs till Belgien och världseliten ser Ingrid Ragnarsson som en fjäder i hatten.

– Hästen är född här på gården i Bondersbyn. Framför allt öppnar det här nya dörrar och jag hoppas att vi få se fler länsuppfödningar säljas i framtiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!