Assi tar nya tag utan fjolårets framträdande spelare

Assi missade uppflyttning till superettan. Trots några tunga avbräck på spelarsidan vill Kalixlaget göra en bättre insats än tidigare.
- Vi är revanschsugna och vill visa att vi är ett bra lag, säger Viktoria Kenning.

Viktoria Kenning.

Viktoria Kenning.

Foto: Sofie Lundström

Kalix. 2013-04-11 06:00

Förra säsongen gjordes serien om. Assi var tvungen att bli minst sexa i serien för att ta en plats i den nya super-ettan. Kalixlaget slutade på en niondeplats och får istället spela i division I.

- Målsättningen var att ta oss till superettan och det klarade vi inte så det är självklart tråkigt. Vi är revanschsugna och vill visa att vi är ett bra lag. Men sen får vi se hur långt det räcker, säger Kenning.

Stora avbräck - men...
Caroline Karlsson gjorde 15 mål förra säsongen men har lämnat Assi för spel i allsvenska Sunnanå. Lagkaptenen Johanna Lindbäck och Johanna Andersson lämnar för spel i Notviken respektive Piteå.

- Det är såklart ett stort avbräck. Det är riktiga toppspelare så det är jäkligt tråkigt. Vi är inte oroliga. Vi har ett bra grundspel och har skapat lägen även utan Carro (Karlsson) så vi får hoppas att det fungerar bra, säger Kenning.

Karlssons ersättare är en brasiliansk forward vid namn Laura Cristine Damosa Rosa.

- Hon (Laura) ska vara en snabb djupledsspelare som hade lovat att göra 15-20 mål. Hon ska vara den nya målsprutan så vi får se. Annars får vi skola om någon ny, säger Kenning.

Ny tränare
Kalixlaget har till denna säsong en ny huvudtränare i Juoko Liakka, som förra säsongen tränade Haparandas herrlag.

- Det känns riktigt bra. Det är roligt med en ny röst och än så länge känns det bara positivt, säger Kenning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om