Jensen om beskedet: ”Oväntat men ändå inte"

Fredrik Söderholm meddelade under söndagen att han lämnar IFK Luleå. ”Det kom oväntat men ändå inte”, säger Sportchefen Per Jensen.

IFK Luleås sportchef Per Jensen.

IFK Luleås sportchef Per Jensen.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Fotboll2019-10-21 10:52

Per Jensen väljer nu att kommentera nyheten att Fredrik Söderholm har valt att lämna IFK Luleå.

­– Vi har haft en dialog och Fredrik (Söderholm) har varit öppen med hur hans civila arbetssituation ser ut och att han inte kan ha någon större frånvaro där, säger Jensen.

Per Jensen menar dock att IFK Luleå inte har gett upp hoppet helt angående att få in Söderholm i någon slags roll nästa år.

– Vi har en förhoppning att han kommer finnas i någon slags roll. Om det inte blir i tränarkonstellationen så kanske i ett sportråd, säger Jensen.

Söderholm fungerade som mentor att huvudtränaren André Bylund och den assisterande tränaren Vladimir Lazarev.

Blir Bylund och Lazarev kvar i IFK Luleå?

– Vi är väldigt nöjda med tränarna. Bylund och Lazarev är två unga tränare som har utvecklats mycket vunnit division 2 och de ska vara kvar i A-laget, men sen är frågan i vilken konstellation det blir, säger Jensen.

Jensen fortsätter:

– Men jag låter det vara osagt eftersom jag avgår ju själv från sportchefsrollen ganska snart. Den nya sportchefen måste ta ansvar för de frågorna.

När presenterar IFK Luleå den nya sportchefen?

– Jag hoppas att det har löst sig senare i veckan. Vi ska ha ett informationsmöte med spelarna på torsdag där vi berättar om hur vi ser på framtiden, säger Per Jensen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!