Janogy tvåmålsskytt för Sverige

I början av andra halvlek slog hon till – två gånger om! Piteå IF:s Madelen Janogy gjorde både 2–0 och 3–0 till Sverige i EM-kvalet mot Ungern.

Madelen Janogy blev tvåmålsskytt mot Ungern.

Fotboll2019-10-04 22:17

Ställningen var 1–0 till Sverige i halvtid och precis i början av andra halvlek satte Madelen Janogy full fart mot det ungerska målet.

Hon tog sig förbi en, två och tre spelare innan hon dammade till med vänstern – en välplacerad boll gick in i målvaktens vänstra burgavel. Ett riktigt snyggt mål – efter 45 sekunder – tack vare en häftig soloprestation av Piteås Madelen Janogy.

Två minuter senare fick Janogy ett gult kort då hon trampade på en ungersk fot.

Och i halvlekens sjätte minut slog Janogy till igen. Efter ett fint inlägg från höger hoppade hon upp och nickade in 3–0-bollen hårt och otagbart.

Snacka om målsuccé för Madelen Janogy – som klev av i 62:a minuten efter en makalös insats.

Klubbkompisen i Piteå IF – Julia Karlernäs – är också med i Sveriges EM-kvaltrupp men fick sitta hela matchen på bänken.

Matchen slutade 5–0 efter två mål på tilläggstid, texten uppdateras.