Motståndarna hyllar Asplöven: "Det är en gåta"

Ännu en tung förlust och avståndet till säker mark blir allt längre. Då hyllar Tingsryds tränare Asplöven.

Hyllas. Sebastian Dyks Asplöven hyllas trots förlusten.

Hyllas. Sebastian Dyks Asplöven hyllas trots förlusten.

Foto: Karin Bergdahl

Ishockey/Tingsryd2016-02-01 22:09

I september vann Asplöven 6–0 hemma mot Tingsryd. Sedan dess har smålänningarna gjort succé och kommer med all sannolikhet att få spela allsvensk final senare i vår.

För Asplövens del är utvecklingen helt motsatt. Näst sist i serien och elva poäng upp till Björklöven som ligger närmast över kvalstrecket.

Men Tingsryds tränare Magnus Sundquist väljer ändå att hylla AHC.

– Det är en gåta att de ligger där de ligger, det måste jag säga. Vi såg i dag hur spelskickliga de är, säger han och syftar säkert på Asplövens avslutande period.

Då gjorde man trots underläge med 4–0 ändå match av det hela genom två mål. Men bortalagets första period var alldeles för svag och förlorades med 3–0.

– Konstig match från vår sida. Spelmässigt jämn, men vi gör sådana grodor och bjuder Tingsryd på de tre första målen. Gör man det är de skoningslösa. Vi tar oss ändå i kragen i den tredje perioden och visar att det finns något att bygga på inför framtiden, säger AHC:s tränare Per Kenttä.

Lagkaptenen Sebastian Dyk pangade in reduceringen till 4–1 i inledningen av slutperioden, vilket gav AHC blodad tand. Men närmare än 4–2 kom man inte och med 27 poäng kvar att spela om ser det inte så ljust när det gäller att undvika ett kval för att klara sig kvar i den näst högsta serien.

– I tredje spelar vi hur bra som helst. Synd att man inte kan fullfölja en match så och spela bra i sextio minuter, säger Sebastian Dyk som ändå inte gett upp.

– Den som inte tror på det är bara dum. Allt kan fortfarande hända.

Hockeyallsvenskan

Taif–AHC 4–2

Hockeyallsvenskan

Målen, AHC: Sebastian Dyk, Henri Snäll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!