Piteå missade chansen

Vinna eller försvinna var förutsättningarna för Piteå HC och Troja/Ljungby i det allsvenska kvalet. Troja tog chansen att haka på i toppstriden genom 4–3-seger efter en rysaravslutning.

Linus Styrman, Piteå Hockey.

ISHOCKEY/PITEÅ2014-04-01 21:52

Ett missat uppspel av en piteåspelare i egen zon bäddade för 0–1 efter drygt tio minuters spel. Ted Nilssons överraskande skott räddades av PHC:s målvakt Linus Styrman. Returen forcerades in av en annan Nilsson med Mattias i förnamn.

Troja/Ljungby fick ett mål bortdömt efter 9.56. Domaren Daniel Winge från Leksand dömde bort målet. En Trojaspelare parkerade i Piteås målgård.

1.13 in i period två ökade gästerna på till 2–0 efter svag markering framför hemmamålet. Sebastian Dyk gavs fritt fram till tvåan.

En svag period av hemmalaget bäddade för 4–0 till smålänningarna efter 40 minuter.

Hur underligt det än kan låta vann Piteå skotten med 15–12, men släppte in tre mål?

– Trots 0-4 efter två perioder hade vi stort hopp om att vända matchen, analyserade PHC-tränaren Patrik Klüft i matchsammanfattningen.

Tekniske David Lindquist spräckte målnollan för Piteå efter 1.22 i period tre efter delikat framspelning från Tim Öquist.

Bränslet tog definitivt inte slut för Piteå i perioden. Direkt efter tekning (11.11) satte Niclas Westerlund 2-4. En strimma av hopp för hemmalaget trots 2–4.

Efter 16.40 prickade PHC-backen Anders Öhlund in 3–4 med ett mäktigt slagskott från blå linje.

Efter en rysaravslutning kunde så Troja/Ljungby vinna med 4–3. Laget hakar på toppduon Vita Hästen och Björklöven i kampen om allsvenskt spel.

– Tyvärr har vi genom små individuella misstag gett bort tre matcher i kvalserien, sammanfattade en lågmäld PHC-tränare Patrik Klüft.