Lagacé bakom supervändningen

Asplöven såg ut att gå mot noll poäng i omstarten. Men en kvittering med blott tio sekunder kvar och seger på straffar gav i stället två pinnar.

Matchvinnare. Jacob Lagacé noterades för två nya fullträffar när Asplöven vände och vann.

Ishockey/Oskarshamn2014-11-11 22:32

Efter en veckas uppehåll drog allsvenskan i gång igen för Asplöven. På programmet stod bortamatch mot IK Oskars­hamn med bland andra Fredrik Styrman och Mikael Lidhammar, bägge med förflutet i Luleå Hockey.

Det märktes att det var ett tag sedan det var match. Båda lagen satte full fart framåt så fort man fick tag i pucken. Ibland gick det kanske för snabbt. Det bjöds nämligen även på en hel del hårresande indianpass i egen zon till en början – inte minst från Asplövens håll.

Hemmalaget verkade trivas bäst med Hawaii-hockeyn. Man tog också kommandot målmässigt i den första perioden genom två mål av sin transatlantiska förstakedja.

– Det blev en tuff start efter brejket. Vi hade en lång bussresa hit och den första perioden var inte bra från vår sida. Vi behövde få ut saker från systemet, säger Jacob Lagacé.

Efter den första pausen lugnade spelet ner sig något och blev mer organiserat. Asp­löven kom mer och mer in i matchen, även om hemma­ledningen med 2–0 stod sig in i den tredje perioden.

3.32 in i den tog poängkungen från Kanada, Jacob Lagacé, sitt lag in i matchen igen. 24-åringen visade vilja och tog sig hårt attackerad in i slottet och avslutade själv. Hans åttonde mål och 22:a poäng för säsongen.

– Vi kom in i matchen bättre efter den första pausen. För min del så känns det som att jag fått en otrolig chans här i Asplöven. Kemin i min kedja med Henrion och Salazar är riktigt bra och även backarna ska ha cred för att de matar oss med rätt puckar

Målet tände gästerna från Haparanda som blev alltmer desperata i sin jakt på kvittering, bland annat hade John Henrion ett skott i ribban.

Med tio sekunder kvar av den tredje perioden kom också välförtjänta 2–2 genom Sam Marklund.

– En otroligt bra prestation av Nermark och Marklund, hyllar Jacob Lagacé sina lagkompisar som jobbade fram 2–2.

Matchen fick avgöras på straffar. Där blev Jacob Lagacé den stora matchhjälten. I den fjärde omgången satte han sin andra straff i straffläggningen.

Matchens sista straff knep sedan Sebastian Idoff som gjorde en bra insats hela matchen mellan stolparna.

– Jacob räddar ju oss med några delikatesser. På sista straffen avvaktade jag bara och det gick vägen. Varenda poäng är jätteviktig i den här jämna serien och vi var egentligen nöjda med en poäng. Nu blev det två och det är vi otroligt glada för, säger Idoff.

Nästa match för Asplöven spelas hemma mot Timrå på lördag.

Oskarshamn–Asplöven 2–3 e str

Allsvenskan

Första perioden: 1–0 (11.38) Evan Mcgrath (Luca Caputi, Greg Squires), 2–0 (15.02) Luca Caputi (Greg Squires). Tredje perioden: 2–1 (3.32) Jacob Lagace (Marcus Bohman), 2–2 (19.50) Sam Marklund (Joachim Nermark, Nicolai Bryhnisveen). Avgörande str: Jacob Lagace. Skott: 29–29.