Ekbergs skräckskada i förlusten

Täckte skott i boxplay – då spräckte Munksundspelaren Lisa Ekberg mjälten och kan tvingas till operation.

Lisa Ekberg (23) fick inget roligt slut på helgens två matcher.

Ishockey/Munksund2015-01-18 18:39

Det var i den tredje perioden i matchen mot Brynäs som Munksund/Skuthamns spelare Lisa Ekberg råkade illa ut. Hemmalaget var inne i ett boxplay i den tredje perioden när forwarden täckte skott. Dessvärre träffade pucken mycket olyckligt och Ekberg fick föras till sjukhus där det kunde konstateras att mjälten var spräckt.

– Vi sitter på Sunderby Sjukhus just nu och väntar på ortopeden. Vi får se om hon måste operera eller inte, säger lagkamraten Emma Eliasson.

Hur är det med Lisa (Ekberg) nu?

– Det är okej, de har koll på läget.

Skadan blev dessutom extra olycksdrabbad för laget. När Ekberg fick skottet på mjälten stannade Munksundspelarna upp för att ta hand om sin lagkamrat. Det gjorde däremot inte Brynäs som passade på att göra mål.

– Domaren menade att han inte blåste för att de hade pucken, men vi slutade ju spela eftersom det tog så olyckligt, säger Eliasson.

Målet trots allt mindre roll.

Munksund/Skuthamn hade inte mycket att sätta emot Brynäs som var det klart bättre laget. Gästerna tog ledningen med 2–0 i den första perioden och fortsatte även trumma på och kunde till slut vinna med 6–0.

– Vi kom inte upp i vår nivå och åkte inte så mycket skridskor, säger Eliasson.

Det var däremot det andra av två möten mellan lagen denna helg och det första slutade betydligt roligare för norrbottningarna. Två mål av Emma Eliasson banade vägen för en 3–0-seger.

– De var revanschsugna i dag helt enkelt. De var första på varenda puck, säger Emma Eliasson.