Tillbaka mot Brynäs: "Har sett glödhet ut"

Tillbaka i träning – då får han chansen direkt.

Daniel Larsson vann sin senaste match.

Daniel Larsson vann sin senaste match.

Foto: Petra Isaksson

Ishockey/Luleå2016-01-29 11:29

Luleå Hockey väljer att byta målvakt inför dubbelmötet med Brynäs. Daniel Larsson är tillbaka efter sjukdom och tar platsen mellan stolparna.

– "Danne" har sett glödhet ut på träningen och vi vill ge dem en match var nu när det är back-to-back, säger Joakim Fagervall.

Första mötet med Brynäs är i kväll (fredag) klockan 19.00 och returen på lördag klockan 16.00. Två matcher inom loppet av 20 timmar.

– Jag tror att det är mycket tuffare för målvakter att spela de här matcherna och båda har ju dragits med skador den här säsongen så vi har sagt till dem att de ska stå varsin match, säger Luleåtränaren.

Efter en dryg månads frånvaro gjorde Daniel Larsson comeback förra veckan, när Luleå mötte Karlskrona på hemmaplan. Det slutade med seger och planen var att 29-åringen skulle fortsätta i målet, men då drabbades hela familjen av vinterkräksjukan.

– Ja, det kom verkligen olägligt. Jag har varit sängliggandes några dagar och man blir ju ganska matt. Men nu har jag kunnat tränat på och det känns bra. Det ska bli kul att spela igen, säger Daniel Larsson.

Hur har kroppen känts efter skadan?

– Jag har inte haft några känningar överhuvudtaget. När vi väl fick rätt diagnos och kunde köra rätt rehabilitering har det bara känts bättre och bättre. Det är skönt att spela när jag slipper ha smärta hela tiden.

Hur påverkade det dig tidigare?

– Jag hade inte full rörlighet i höften och det var som att gå med ett ont knä. Alltid någonting som gnager och för att orka med blev jag tvungen att ta smärtstillande, vilket innebar att jag inte var 100 procent skarp i huvudet heller. Det är en helt annan grej att spela nu.

Målvakt

Daniel Larsson

(Joel Lassinantti)

Backar

Brendan Mikkelson - Craig Schira

Jan Sandström - Pontus Själin

Ilari Melart - Christian Jaros

Linus Nässén

Forwards

Johan Harju - Jonathan Granström - Bill Sweatt

Jacob Micflikier - Lucas Wallmark - Anton Hedman

Toni Rajala - Christopher Mastomäki - Emil Sylvegård

Karl Fabricius - Jacob Lagacé - Johan Forsberg

Peter Cehlarik

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!