Räknar med nytt Färjestad

36 tacklingar och 38 utvisningsminuter. Det blev en tuff öppning på årets slutspelsserie och Luleås tränare tror att det kommer mer.

Stefan "Skuggan" Nilsson

Stefan "Skuggan" Nilsson

Foto: Andreas Walitalo

Ishockey/Luleå2016-03-18 19:00

Känslorna stod i centrum när Luleå Hockey och Färjestad drabbades samman i den första kvartsfinalen. Stundtals var det ordentligt stökigt, framförallt i den första perioden, där i stort sett varje avblåsning följdes upp med handskar i ansiktet och brottningsmatcher.

– Det brukar bli så. Det var nog mycket adrenalin och känslor som skulle ut i den första perioden sedan blev det lite lugnare. Men det finns fortfarande en form av hets där ute och det kommer nog finnas med i nästa match också, säger Luleås assisterande tränare Stefan "Skuggan" Nilsson.

Luleå vann inte bara matchen målmässigt. I den fysiska delen krossade de värmlänningarna med 23 tacklingar mot 13.

– Jag tror att Färjestad känner att de inte riktigt kom upp i samma nivå som oss i det fysiska spelet och kommer säkert att försöka bemöta det på så tufft sätt som de bara kan. Men vi har ingenting emot det, säger "Skuggan".

Och Luleåtränaren förväntar sig en helt annan matchbild i Karlstad.

– De kommer säkert komma ut hårdare. Men det är ingenting som vi räds över. Vi är beredda på att vi kommer tvingas lösa lite fler situationer från bakplan och bli satta under en hårdare forecheck.

Matchdags

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!