Poängstreaken fortsätter – sjätte matchen i rad

Lucas Wallmark gjorde poäng för sjätte matchen i rad mot Rögle – ändå ville Luleåcentern ha mer.

Centern. Lucas Wallmark (23) är het i Luleåtröjan.

Centern. Lucas Wallmark (23) är het i Luleåtröjan.

Foto: Andreas Wälitalo

Ishockey/Luleå2015-10-22 22:32

Sedan Lucas Wallmark återvände till Luleå Hockey efter en tid i Nordamerika och Carolina Hurricanes har 20-åringen gjort för vana att skriva in sig i poängprotokollet. Än så länge har centern endast gått poänglös från en match den här säsongen och mot Rögle förlängde han sin streak till poäng i sex raka matcher.

– Det har rullat på bra och som jag säger så skapar vår line läge på läge och vi försöker spela en ganska rolig hockey. Sedan är det skönt när det blir utdelning, men i dag kunde det blivit fler poäng, säger Lucas Wallmark.

Ja, för trots att Lucas Wallmark låg bakom Jonathan Granströms 3–2-mål med en assist så hade centern åtminstone två riktigt bra lägen att hitta nätet på egen hand. Ett av dem kom redan i det första bytet.

– Jag snappar upp pucken och försöker ta den på mål. Jag håller i den, håller i den och håller i den och känner att jag gör allting rätt egentligen, men det sista fattades, säger Wallmark.

20-åringen kunde också avgjort matchen i förlängningen när han blev helt ensam framför JVM-lagkamraten Oskar Dansk i Röglekassen.

– Jag hade egentligen ingen riktig fart, men jag försökte få ned honom (Dansk) och sedan lyfte upp den med backhand. Det var surt för man vill alltid göra mål, säger Wallmark som ändå fick jubla innan det var färdigt.

– Riktigt skönt att Toni (Rajala) får göra mål kort efter. Det var viktigt för oss, säger Lucas Wallmark.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!