Nu ändras stjärnans rehabilitering

Efter sex veckor fick Bill Sweatt äntligen svar på sin mystiska skada – då ändrar Luleåläkarna stjärnans rehabilitering.

Luleås läkarteam ändrar inriktning i Bill Sweatts rehabilitering.

Luleås läkarteam ändrar inriktning i Bill Sweatts rehabilitering.

Foto: Petra Isaksson

Ishockey/Luleå2015-11-11 17:20

Luleås stjärnvärvning Bill Sweatt har i drygt sex veckors tid gått skadad utan att egentligen veta vad som är felet. Forwarden har pendlat mellan vila och träning, men också mellan att vara smärtfri och ha ont.

I slutet av förra veckan fick trots allt en något frustrerad Bill Sweatt äntligen svar på vad som har orsakat smärtan under skadeperioden. Det visade sig vara en bristning i en nedre magmuskel.

Sweatt har under förra veckan varit på is med laget, men när onsdagsträningen genomfördes innan avfärd mot Malmö var inte stjärnan med.

Anledningen – Luleås läkarteam har beslutat att ändra tänk.

– De testar någonting annat nu för att hitta en annan variant. De har valt att göra någonting annorlunda. Jag vet inte riktigt vad, men han går inte på is i alla fall, säger Luleå Hockeys huvudtränare Joakim Fagervall till Kuriren.

Till Luleå Hockeys hemsida skriver lagets sjukgymnast, Lasse Lundgren, följande:

– Bill Sweatt har en skada i en magmuskel. Dessa skador kan ibland bli långdragna då de berör just de muskler som ishockeyspelaren använder som mest. Bill genomgår just nu en intensiv period av rehabilitering och vår förhoppning är att han inom kort skall kunna återgå i full isträning igen.

Sweatt kommer i vilket fall som helst inte spela på bortaplan mot Malmö. En match som Luleåtränaren Joakim Fagervall har en bra känsla inför. Mycket tackvare CHL-segern mot Tappara.

– Det var bra att få den känslan i en match. Jag har haft den under hela veckan på träning, men det är inte samma sak, säger Joakim Fagervall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!