Nordins galna målfest

Luleå Hockey/MSSK krossade tabelljumbon – då stod Luleåforwarden Emma Nordin för hela sex mål i matchen.

Emma Nordin (längst till vänster) gjorde brutala sex mål i matchen mot SDE. (arkivbild)

Ishockey/Luleå2015-10-24 16:24

Att det var ett möte mellan ett topplag och ett bottenlag gick inte att ta miste på. Luleå Hockey/MSSK hade inga som helst bekymmer när laget gästades av SDE och det speglades från start.

19–0 var den snudd på förnedrande skottstatistiken till Luleås fördel efter den första perioden. Däremot stod det "bara" 2–0 till Luleå, men det skulle komma så mycket mer.

Det var i den andra perioden som den riktiga islossningen kom. Emma Nordin som stod för Luleås 2–0-mål passade på att hitta nätet tre gånger till i mittakten och var en stor anledning tilll att norrbottningarna kunde gå in till den tredje perioden med en 8–0-ledning.

Matchen var såklart redan avgjord, men Luleå passade ändå på att göra siffrorna lite större. 12.28 in i den tredje perioden fastskrev Emma Nordin slutresultatet till 11–0 och hon gjorde det med sitt sjätte(!) mål i matchen.

Även hemmalagets finska stjärna Michelle Karvinen hade en trevlig dag med ett mål och fyra assist i matchen.

Lagen möts i ett returmöte redan under söndagen. Även det spelas i Coop Norrbotten Arena.