Lassinantti: "Gör allt i världen"

Joel Lassinantti blev inte uttagen i den senaste Tre Kronor-truppen – då svarade Luleåmålvakten med att hålla säsongens tredje nolla.

Joel Lassinantti.

Joel Lassinantti.

Foto: Pär Bäckström

Ishockey/Luleå2016-02-02 21:56

Det var i slutet av den tredje perioden som Jens Jakobs fick ett strålande läge att ta Linköping in i matchen. Den tidigare Luleåforwarden stod placerad vid en högra stolpen och hade stora delar av målet öppet, men när avslutet kom lyckades Joel Lassinantti leverera matchens hetaste räddning.

– Jag försöker göra allt i världen för att vara i vägen och får den i plockhandsken. Det är ju där det är skönast att rädda, säger Joel Lassinantti.

Jens Jakobs var ändå bara en av samtliga LHC-spelare som inte lyckades överlista Luleåmålvakten under tisdagskvällen. Trots att gästerna stod för en stundtals stark offensiv var det Lassinanttis kväll.

– Puckarna studsade rätt och en sådan här match måste man ha lite tur. Det fungerade för mig i dag. När man håller nollan så har man flytet med sig och det hade jag i dag. Det är skönt när det händer, men man vet samtidigt att det ligger hårt jobb bakom, säger Lassinantti som även hyllar norrbottningarnas defensiv mot LHC.

– Jag får jättebra hjälp av försvarsspelet städar undan farliga pucken och som blockar de puckar jag inte ser, säger Lassinantti.

Pär Mårts tog nyligen ut den landslagstrupp som ska representera Tre Kronor i två landskamper på hemmaplan i Sverige som en del av Euro Hockey Tour, men där nobbades Joel Lassinantti till förmån för Viktor Fasth och Markus Svensson. Ett korrekt beslut enligt Luleåmålvakten.

– Jag tycker att de (Fasth och Svensson) har överträffat mig, säger Joel Lassinantti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!