Förre Luleåspelaren bänkad mot Asplöven

Mats Lavander var tillbaka i Luleå när Björklöven gästade Asplöven i Coop Norrbotten Arena – då fick den tidigare Luleåspelaren mestadels se matchen från sidan.

Foto: Andreas Wälitalo

Foto: Andreas Wälitalo

Foto: Andreas Wälitalo

Ishockey/Luleå2015-10-14 22:04

2007 till 2011 huserade Mats Lavander i Luleå Hockey. Därifrån bar skutan till Brynäs innan 35-åringen hamnade i sin nuvarande klubb Björklöven.

Under onsdagskvällen var Lavander tillbaka i Coop Norrbotten Arena när hans Björklöven gästade Asplöven, men det blev inte alls den comeback som forwarden hoppats på.

Det började tidigt i den andra perioden när Mats Lavander tacklade Colin Long och utvisades 2+10 för checking from behind.

– Det är vår kille som har pucken bakom mål och krigar med en av deras killar. Sedan kommer det en till och jag åker bara ned och tacklar honom. Jag har inte sett den nu i efterhand, det kanske var klumpigt och dåligt gjort, men den kändes inte som någon jättehård smäll, säger Lavander.

Utvisningen ledde till att Lavander inte rörde isen många minuter i den andra perioden och trots att han inte var utvisad blev det inte mycket mer speltid i den tredje perioden.

– Det blev inte så många byten i och med utvisningen och sedan spelade jag nästan ingenting i sista perioden. Personligen var det här ingen höjdare, säger Lavander som var besviken efter förlusten med 4–2 mot Asplöven.

– Det känns som att vi ger bort matchen. De behöver inte jobba speciellt hårt för sina kassar och det känns som att vi borde ha vunnit, säger Mats Lavander.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!