”Det är en förutsättning för att ta SM-guld”

Han var med när Luleå Hockey vann European Trophy. Nu vill Karl Fabricius lägga grunden för att dagens Luleålag ska kunna vinna SM-guld.

Siktar. Karl Fabricius har tagit sikte på något riktigt stort. Där CHL-finalen bara är ett första steg.

Siktar. Karl Fabricius har tagit sikte på något riktigt stort. Där CHL-finalen bara är ett första steg.

Foto: Pär Bäckström

Ishockey/Luleå2015-01-20 23:04

Vann European Trophy 2012.

Finalklara i CHL 2015.

Luleå Hockey fortsätter leverera i Europaturneringarna. Karl Fabricius var med när laget vann 2012 och nu vill forwarden vara med om samma sak igen.

– Vi som var med vet hur jäkla kul det var att vinna där nere. Att få en chans med det här laget att uppleva det vore otroligt viktigt, säger Fabricius.

Luleåspelaren menar att en CHL-framgång är en förutsättning för att Luleå Hockey ska ha möjlighet att slåss om ett SM-guld.

– Att få vara med och känna hur det känns att vinna tror jag är en förutsättning för att kunna ta det mot ett SM-guld med det här laget. Förutsättningarna finns, men man måste få spela de här matcherna med lite extra nerv och vänja sig vid det, säger Fabricius.

32-åringen var själv med och banade vägen för att slå ut Skellefteå i semifinalen. Fabricius gjorde nämligen själv Luleås 1–0-mål.

– Tilltrasslat. Jag får ett fint pass av (Marcus) Fagerudd och jag och ”Foppa” (Johan Forsberg) kommer två-mot-två, men det blir trångt i mitten och det blir nästan en krock. Fogström kommer släpande och lyckas hitta pucken bak till mig och lite på vinst och förlust kastar jag den mot mål och det var skönt att den gick in, säger Karl Fabricius.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!