Lagkaptenen lämnar länet

Publikfavoriten har beslutat att röra på sig.

Hälsingekille. Lagkaptenen Martin Hellgren flyttar hem.

Hälsingekille. Lagkaptenen Martin Hellgren flyttar hem.

Foto: Anna Lidé

Ishockey/Haparanda2015-04-07 21:24

Han har blivit en profil i allsvenskan och karaktäriserat Asplöven med sin tuffa och kaxiga spelstil. Men efter fyra år i Haparanda har Martin Hellgren bestämt sig för att flytta.

– Det har varit fantastiska fyra år där uppe. Visst det har varit en liten berg- och dalbana stundtals, men allt som allt har det varit fantastiskt roligt, säger 24-åringen.

Beslutet tog lagkaptenen redan innan säsongen var över. Framför allt ville han komma närmare familjen och flickvännen som bor i Hälsingland.

– Avståndet har aldrig varit något problem tidigare och jag har trivts jättebra. Men man börjar tänka lite annorlunda när familjesituationen förändras. Jag känner också att för att utvecklas ytterligare, både som spelare och som person, så är det här nödvändigt, säger han.

Vad blir nästa äventyr då?

– Jag vet faktiskt inte. Jag ska väl prata med agenten i veckan så får vi se om det händer någonting.

Per Kenttä som är sportchef och tränare i Asplöven säger att Martin Hellgrens besked var väntat.

– Vi gjorde klart ganska tidigt att vi skulle gå skilda vägar. Martin har gjort ett jättebra jobb för klubben och jag önskar honom all lycka i den nya klubben, säger Per Kenttä.

Utöver Martin Hellgren står det klart att backen Olov Lundqvist inte kommer fortsätta i Asplöven, berättar sportchefen. Enligt bloggaren Johan Svensson (MrMadhawk) ryktas Mora bli nästa klubbadress.Däremot stannar Tuomas Salmela i ytterligare två år. Den 19-årige backen har varit utlånad till Kalix den gångna säsongen.

– Det kan hända att det blir så i år också, men jag tycker han tog stora steg i fjol så jag blir inte förvånad om han är med och slåss om en tröja i vårt lag, säger Per Kenttä.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!