Just nu: Nyförvärven gör poäng

En rivstart på den andra perioden - då har Luleå kanske avgjort mot Asplöven. En stor anledning: nyförvärven.

Christian Jaros.

Ishockey/Haparanda2015-08-06 20:25

Han gör sin första match i Luleåtröjan och det tog lite mer än en period för nordamerikanen att hitta nätet.

Endast 24 sekunder in i den andra perioden serverades Jacob Micflikier pucken i slottet av Brendan Mikkelson. Micflikier tvekade inte länge innan han stänkte in sitt första mål för Luleå Hockey.

Kort därpå var det dags för ett nytt nyförvärv att göra poäng.

Efter en tilltrasslad situation framför mål kunde Emil Sylvegård peta in 2-0 till Luleå och för assisten noterades den finska backen Ilari Melart.

Asplöven fick sedan möjligheten att ta sig in i matchen då Luleå hade två spelare utvisade, men när hemmalaget tappade ut pucken ur anfallszonen samtidigt som Jan Sandström klev ut från utvisningsbåset kunde backveteranen distinkt stänka in 3-0 till Luleå.

SHL-laget har spelat upp sig ordentligt i den andra perioden och det är framför allt förstakedjan med Jacob Lagacé, Jacob Micflikier och Bill Sweatt som ställer till det för AHC-backarna.