Niclas Wallin, Bengt-Åke Gustafsson och Mats Sundin mot Jarmo Myllys, Jari Kurri och Kari Eloranta. I en ishockeylandskamp på älven som skiljer Sverige från Finland. Och just bredvid rinken en fullskalig travtävling med svenska och finländska toppkuskar.
Toranda on ice är ett jätteevenemang. Och det ställer krav på arenan. Den tillfälliga anläggningen på isen nedanför evenemangscentret Toranda håller just nu på att uppföras.
– Det börjar se bra ut. Vi håller på att slipa och göra isen bra, säger projektets koordinator Kimmo Nurmos.
På land har ett enormt iglooformat tält rests. Där kommer festen pågå långt efter att idrottsevenemangen har tagit slut.
Travbanan på älven är i stort sett färdig och arbetet med hockeyrinken är i full gång. Runt om den ska ståplatsläktare byggas, samtidigt som många åskådare får stå direkt på isen och på höbalar och snövallar. Publikkapaciteten blir därmed enorm.
– Vi har nog ingen begränsning. Det är så mycket yta att alla ryms. Det är mycket troligt att det blir mellan 5 000 och 10 000, säger Kimmo Nurmos och tillägger att den metertjocka isen gör det säkert.
Han upplever att intresset för arrangemanget är stort. Enligt Nurmos har det i nuläget sålts totalt 3 000 biljetter – och han räknar med fler.
– Om vi får 5 000 på lördagen är vi nöjda. Företagsförsäljningen går ganska bra och reklamen också. Det har gått hyggligt bra så här långt. Biljetterna har sålt bra. Vi har många biljetter ute i föreningar och dem har vi inte så bra koll på, men nu har de börjat säga att det går bra.
Nurmos tror att just storleken på arrangemanget gör folk nyfikna och lockar ännu mer folk. Den publiktillströmning som väntas till Toranda on ice är unik i Haparanda-Torneå-regionen. Men ryktet om evenemanget sträcker sig långt utanför kommunernas gränser.
– Det här är något världsunikt. Det säger de i söder också, säger Kimmo Nurmos.
Arbetet inför är också storskaligt. Hundratals personer är inblandade i att bygga upp arenan – och det är ett projekt som kostar pengar. Nurmos beräknar kostnaden till omkring tre miljoner kronor. Målet är att få tillbaka det och gå plus minus noll på arrangemanget.
– Då är vi mycket nöjda. En ganska stor del kommer gå till barn- och ungdomsidrott och annan välgörenhet. Någon vinst väntar vi oss inte i år. Det här är första gången och det har varit mycket saker som kommer hjälpa oss i framtiden.
Till exempel?
– Hur man ska göra och hur man inte ska göra misstag.