Tyrväinen: "Om jag ska spela i Sverige så är det här"

Det fanns intresse från andra klubbar i SHL. Men Juhani Tyrväinen bestämde sig snabbt för att stanna i Luleå. "Om jag ska spela i Sverige, så är det här", säger han.

Publikfavoriten Juhani Tyrväinen nobbade andra klubbar och valde istället att förlänga sitt kontrakt med Luleå Hockey.

Publikfavoriten Juhani Tyrväinen nobbade andra klubbar och valde istället att förlänga sitt kontrakt med Luleå Hockey.

Foto: Pär Bäckström/TT

Ishockey2021-01-27 09:07

I slutet av september kunde vi berätta att Juhani Tyrväinen var i kontraktsförhandling med Luleå Hockey. I mitten av november kunde vi avslöja att 30-åringen bestämt sig för att förlänga med klubben. Och i veckan blev det officiellt att centern skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Luleå Hockey.

– Det känns självklart riktigt bra. Det var enkla förhandlingar, vi var överens ganska omgående, det var bara några detaljer som behövde ändras, säger Juhani Tyrväinen.

Det fanns intresse från andra ligor och svenska klubbar. Men Tyrväinen berättar att det aldrig var särskilt aktuellt att flytta till någon annan klubb.

– Självklart var det lite diskussioner med några andra lag. Men jag sa till dem att det här var det bästa alternativet för mig. Och nu när det är klart behöver jag inte tänka på det längre, så det är skönt.

Och definitivt inte till någon annan klubb i SHL.

– Gräset är inte alltid grönare på den andra sidan. Jag resonerade som så att: om jag ska spela i Sverige, så är det här jag vill vara. Och laget ville att jag skulle vara kvar här, så jag är väldigt glad över det.

– Det är tuffa tider i och med coronaviruset så jag tog det beslut som var bäst för min framtid. Jag har inget negativt att säga om Luleå som klubb eller som stad. Jag har alltid blivit bra behandlad här och räknar med att vi kommer vara ett topplag kommande säsonger, speciellt nu när Joel Lasinantti skrivit på ett långtidskontrakt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!