Tuff match slutade med seger för Kalix Triangelns IF mot Älvsby

Det svängde i matchen i HockeyTrean Norrbotten mellan Älvsby och Kalix Triangelns IF i Älvåkra Ishall.

Älvsby IF Hockey förlorade mot Kalix Triangelns IF

Älvsby IF Hockey förlorade mot Kalix Triangelns IF

Foto: Montage

Ishockey2022-11-03 21:50

Hemmalaget Älvsby hade ledningen i början av tredje perioden, med 4-3, men Kalix Triangelns IF vände matchen och vann till slut med 6-5.

- Efter att vi haft kontroll på matchen i två perioder så kommer vi till en tredje period där vi slappnar av och bjuder på ett mål direkt. Sedan så är de bra på att kämpa ner oss på slutet när de vill ha poängen mer än oss. Men nu är det bara att fokusera på nästa vecka och de matcher som kommer då, tyckte Älvsbys tränare Anders Nilsson, efter matchen.

Kalix Triangelns IF tog därmed andra raka segern, efter 10-4 mot Rosvik i premiären.

Första perioden var jämn. Kalix Triangelns IF inledde bäst och tog ledningen genom Simon Andersson efter 2.24, men Älvsby kvitterade genom Albin Åkerlund. Och Älvsby hann också ta ledningen, genom Anton Bergh. Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 4-3.

I tredje perioden var det i stället Kalix Triangelns IF som hade greppet. Laget vann perioden med 1-3 och matchen med 6-5.

Noterbart är att Kalix Triangelns IF:s Simon Andersson stod för fem poäng, varav ett mål, Emil Sikström gjorde ett mål och totalt fyra poäng, William Weiberg gjorde två mål och spelade fram till ett mål och Christoffer Koivumaa gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål. Dessutom att Älvsbys Oscar Edin Lundström gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Det här var Älvsbys andra uddamålsförlust den här säsongen.

I nästa match möter Älvsby Hertsörinken borta på onsdag 9 november 19.30. Kalix Triangelns IF möter Övertorneå torsdag 10 november 19.30 hemma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!