Trots tvivlen – Grahn tackade ja: "Känns roligt"

Sara Grahn är uttagen till landslagslägret i Sundsvall i december. Men om hon kommer att fortsätta i Damkronorna är något som får växa fram under säsongen.

I december kommer Sara Grahn åka på landslagsläger i Sundsvall.

I december kommer Sara Grahn åka på landslagsläger i Sundsvall.

Foto: Håkan Stridblom

Ishockey2020-12-04 08:30

Sara Grahn är en av fyra spelare från Luleå/MSSK som är uttagen till landslagslägret den 14–18 december i Sundsvall – trots att hon för två veckor sedan övervägde att lämna landslaget. Detta efter att det blev bestämt att B-VM i Frankrike ställdes in, som innebär att Sverige får vänta ett år till med att försöka spela sig tillbaka till A-gruppen. Sverige åkte ut ur A-gruppen efter förlusten med 2–3 mot Japan under VM 2019. 

VM 2021 är också det andra mästerskapet i rad som ställs in på grund av pandemin.

– Om jag lämnar landslaget kan jag varken svara ja eller nej på, det är något som får växa fram under säsongen. Det är något som måste kännas rätt i magen, men just nu känns det jätteroligt och givande att spela med landslaget. Särskilt när vi är så många som är uttagna från Luleå/MSSK, säger Sara Grahn.

Luleå/MSSK leder just nu SDHL med 52 poäng och har fem raka vinster i bagaget. Och i helgen har Luleå/MSSK ett dubbbelmöte mot Djurgården och Linköping. 

– Vi har ett bra lag på papperet och vi är ett väldigt skickligt lag som måste spela bra i 60 minuter. Om vi gör det så blir det en bra helg. Men vi har även väldigt kul ihop och när spelet sitter så vinner vi, säger Sara Grahn. 

Sara Grahn ligger trea i målvaktsligan på 93.54 räddningsprocent, efter Klara Peslarova, Modo, som har 93.55 räddningsprocent och Stephanie Neatby, Linköping, som har 95.27 räddningprocent.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!