Tre nya poäng för AIF: "Gör det vi ska"

Cheyne Matheson blev tvåmålsskytt när Kiruna AIF tog tre viktiga poäng.

Kiruna AIF kunde jubla efter lördagens seger, 5–3, över Örnsköldsvik

Ishockey2019-10-27 17:00

Kiruna AIF inledde matchen klart starkare än gästerna och när Cheyne Matheson satte 1–0 så var det helt i sin ordning. Det kändes också som om att första perioden skulle slutade med en hemmaledning, men med bara åtta sekunder av den samma bjöd gästerna hemmalaget på en ordentlig kalldusch.

Det var också som att AIF inte hade hämtat sig från chocken i slutet av första perioden för det var Örnsköldsvik som inledde målskyttet i andra, men sedan var det roliga över för gästerna.

Kiruna AIF tryckte gasen i botten och Ö-vik hade inget att sätta mot. Innan perioden var över så hade AIF vänt underläge till ledning sedan Viktor Lund satt 3–2-målet med en man mindre på isen.

– Vi gör det vi ska och det viktiga i den här matchen var att vi skulle ta tre poäng och det gjorde vi, säger Christer Dreberg tränare i Kiruna AIF.

I sista perioden så gick AIF i från till en 5–2-ledning och även om det kom en reducering så var det aldrig någon fara på taket.

– Vi gör en hyfsat stabil insats i dag, säger Dreberg.

Kiruna AIF börjar också få tillbaka ett par tidigare skadade spelare. En av dem är tvåmålsskytten Cheyne Matheson.

– Han kommer mer och mer. Vi har gått fem man kort under ett tag och i dag så gjorde också Linus Rosdahl säsongesdebut och det känns bra.

På onsdag väntar derby mot Kiruna IF och det är en motståndare som Kiruna AIF inte förlorat mot sedan de gick upp.

– Härliga matcher och Sveriges enda stadsderby, säger Dreberg.