Tränarens hälsning: "Allihopa håller på Finland"

Luleå Hockey/MSSK stjärnorna tog Finland till VM-final när de spektakulärt slog ut Kanada i semifinalen. Luleåtränaren Fredrik Glader berättar att han håller tummarna för att de tar guld.

Fredrik Glader gläds åt Luleåstjärnornas VM-framgångar.

Fredrik Glader gläds åt Luleåstjärnornas VM-framgångar.

Foto: Jussi Nukari /TT

Ishockey2019-04-14 18:44

Finland slog Kanada med 4–2 i VM-semifinalen och Luleåspelarna var tummen på vågen för hemmanationen. Ronja Savolainen kvitterade till 1–1 när hon styrde in ett skott från Jenni Hiirikoski. Sedan var det ombytta roller då Hiirikoski nätade och Savolainen assisterade för att ge Finland ledningen med 2–1. Inför den sista perioden ledde Finland med 3–2 och Kanada satsade allt framåt. Då kunde Ronja Savolainen kliva fram igen och avgöra med 4–2 målet i tom kasse. En som är exalterad för Luleåspelarnas framfart i VM är Luleåtränaren Fredrik Glader.

– Ja verkligen, fantastiskt kul! Jag gläds otroligt mycket med Finland som hockeynation och med våra tjejer som spelar i Finland. De är ju oerhört betydelsefulla både hos oss och i landslaget. Jag gläds enormt med dem, det är värda all framgång och de har jobbat hårt för den, säger Glader om Finlands avancemang till finalen.

I finalen, som spelas i kväll klockan 19:00, så möter Finland nu USA, som körde över Ryssland i sin semifinal och det är ingen tvekan om vilka Glader hoppas får ta hem hela VM.

– Jag har redan planerat så att vi hinner hem och kan se den matchen. Vi håller allihopa på Finland i det här läget. Det vore otroligt kul om de fick gå hela vägen när de har hemma-VM och med den satsning som de har gjort, säger Glader.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om