Sunderby avgjorde i förlängningen mot Rosvik

Matchen mellan hemmalaget Sunderby och gästande Rosvik i HockeyTvåan norra A herr var lika efter full tid.

Sunderby SK vann mot Rosvik IK

Ishockey2022-10-28 21:08

Först i förlängningen kunde Sunderby avgöra till 4-3 (0-2, 1-1, 2-0, 1-0). Stor matchhjälte med bara en sekund kvar i förlängningen blev Fredrik Hansson som satte det avgörande målet.

I och med detta har Sunderby hela fem raka segrar.

I början av matchen var Rosvik starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Charlie Berglund och Anton Blomquist. Sunderby reducerade dock till 1-2 genom Fredrik Hansson tidigt i andra perioden och gav visst liv till matchen igen.

Efter 9.42 gjorde Rosvik 1-3 genom Jesper Lundberg. 2.01 in i tredje perioden slog Sunderbys Felix Bohm till framspelad av Elis Lindberg och reducerade åt Sunderby.

Laget kvitterade till 3-3 med fyra sekunder kvar att spela genom Carl Sandin assisterad av William Sandsten och Elis Lindberg.

I förlängningen tog det 4.59 innan Sunderby också avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Fredrik Hansson, framspelad av William Sandsten.

Rosviks Philip Boström hade tre assists.

Sunderby har nu 13 poäng efter fem spelade matcher, medan Rosvik har sju poäng efter fyra matcher.

Tisdag 1 november 19.30 spelar Sunderby borta mot Överkalix. Rosvik möter Kiruna City hemma i Kristallen lördag 5 november 13.00.