Stridblom: "Man valde en annan väg"

Att Robin Kovács har kunnat prestera som han har gjort under hösten är imponerande. Det som har hänt utanför isen – är det inte. Det är det som Luleå Hockey måste lösa.

Robin Kovács har det tufft en tid.

Robin Kovács har det tufft en tid.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Ishockey2019-11-29 06:00

Tidigare i veckan kom domen mot Luleå Hockeys Robin Kovács vid Stockholms Tingsrätt. Forwarden dömdes till 70 000 kronor i dagsböter för vårdslöshet i trafik.

Att det finns två sidor av myntet råder inget tvivel om.

Å ena sidan så har givetvis Robin Kovács gjort fel.

Men å andra sidan så måste Luleå Hockey som förening tala klarspråk.

Hur ser man på det som har hänt och hur ska man ta hand om problemet – för det är exakt vad det är just nu. Det är faktiskt så att en av klubbens största profiler och förebilder är fälld för ett brott i Tingsrätten.

Klubbens vd Stefan Enboms svar tidigare i veckan på en fråga visade att man har för avsikt att lägga på locket istället för att utåt sett ta tag i den uppkommna situationen: 

Frågan var: "Vad händer nu"?

Svaret blev: "Ingenting egentligen. Det är han och hans juridiska ombud som hanterar den juridiska processen. Det är inget vi är inblandade i"

Helt fel Stefan Enbom.

Det är i allra högsta grad något som ni som arbetsgivare är inblandade i.

Där fick Luleå Hockey som förening chansen att ge sin syn på det hela.

Men man valde en annan väg.

Jag blir lite orolig att det här handlar om att Robin Kovács under hösten varit en av de bästa spelarna i laget och att man från klubbens sida därför försöker lösa problemet utan att störa det sportsliga.

Jag är inte ute efter att hänga Robin Kovács utan det här handlar om att Luleå Hockey som största hockeyförening i Norrbotten måste ta ett ansvar. Det är precis som Enbom sa i samma intervju som jag tidigare refererade till att "Det är ett personalärende", men samtidigt så är det också något som så många bryr sig om.

Luleå Hockey är faktiskt i dag den enskilt viktigaste hockeyföreningen i Norrbotten.

Då måste man också agera som en sådan.

Luleå Hockey är dessutom också viktig som maktfaktor bland ungdomar främst och därför måste man vara tydlig med vad man signalerar ut. Det finns inte utrymme för att vara svävande när det kommer till så här viktiga frågor.

Nu krävs det att man står upp och visar att man tar situationen på fullt allvar.

Det räcker inte att säga att man gör det.

Man måste göra det stora jobbet. 

Efter matchen mot Örebro så erkände Robin Kovács att det hade varit en hel del snack kring honom och att han kände av pressen av att prestera.

Det om något pekar väl mot att han också hade klarat av en hårdare linje från föreningens sida.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!