Strafförlust för Bodens HF mot Surahammar

Bodens HF räckte inte ända fram i en riktigt jämn match mot Surahammar.

Surahammars IF vann mot Bodens HF

Ishockey2021-12-12 17:35

I straffläggningen kunde hemmalaget avgöra och vinna med 4-3 (0-2, 2-0, 1-1, 0-0, 1-0) i HockeyEttan Allettan norra.

- En inte allt för välspelad match men som bjöd på spänning in i det sista då vi har ett skott i stolpen i slutsekunderna av förlängningen. Hela tolv straffar krävdes sedan för att skilja lagen åt, tyckte Bodens HF:s sportrådsledamot Urban Åström, efter matchen.

William Otter stod för Surahammars avgörande mål efter bara 00 sekunder i matchen.

I början av matchen var Bodens HF starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två mål av Sebastian Harila i mitten av perioden. Efter 30 sekunder i andra perioden slog Christofer Udd till, framspelad av Hampus Pettersson och Lukas Söderlund och reducerade åt Surahammar.

William Otter gjorde dessutom 2-2 efter 12.43 på pass av Mattias Eklund och Adam Karlsson.

Bodens HF tog ledningen med 2-3 genom Elias Edström efter 3.28 i tredje perioden.

Surahammar kom tillbaka, och gjorde 3-3 genom Christofer Udd med 01.44 kvar att spela. I straffläggningen var det Surahammar avgjorde till 4-3. Den avgörande straffen stod William Otter för.

Surahammar ligger på första plats i tabellen efter matchen, medan Bodens HF ligger på femte plats.

Nästa motstånd för Bodens HF är Borlänge. Lagen möts lördag 18 december 16.00 i Björknäshallen.