Stjärnans hyllning efter galna dramat

Blev återigen stor matchhjälte när Luleå kvitterade semifinalserien – då hyllar Luleåstjärnan fansen.

Joel Lassinantti storspelade – igen.

Joel Lassinantti storspelade – igen.

Foto: Petra Isaksson

Ishockey2016-04-08 22:59

Ett fullsatt Coop Norrbotten Arena tog ljudnivån i arenan till nya höjder inför, under och efter förlängningen. Joel Lassinantti har haft Luleå Hockeys förstaspade i två säsonger, men aldrig varit med om något liknande.

– Jag hade rysningar hela förlängningen. Att stå där och ha dem i ryggen, vilken energi man får. Hela arenan väsnades ju. Det är det bästa tryck jag har hört här. De krigar på även när det inte alltid ser så bra ut på banan. De ska ha en stor eloge, säger Luleåmålvakten Joel Lassinantti.

Luleåmålvakten har varit slutspelets bästa så här långt och den fjärde semifinalen blev inget undantag.

Det var framför allt i den andra perioden som Frölunda pressade tillbaka Luleå ordentligt och skapade lägen för fler mål än bara kvitteringspucken som Artturi Lehkonen styrde in, men Lassinantti satte stopp.

– Det var många ansikten. Ena stunden trycker de på och andra stunden trycker vi på. De var inte så böljande, men jag tycker vi löser det bra, säger Lassinantti.

Frölunda skapade också, precis som Luleå, lägen att avgöra i den tredje perioden. Gästernas bästa möjlighet hade Johan Sundström som blev ensam i slottet, men Joel Lassinantti klev fram med en ny klassräddning.

– Det blir ett instick sedan spelar de över. Jag får ett bra tryck från stolpen kommer ut mot honom (Sundström) och kan ta den i magen. Det var en riktigt skön räddning, men sedan lyckades jag inte hålla den så blev lite dramatiskt, säger Lassinantti.

Peter Cehlariks avgörande i förlängningen innebär att matchserien är kvitterad till 2–2. På söndag ska Luleå göra ett nytt försök att lyckas besegra Frölunda i Göteborg.

– Vi ska ta med oss den här matchen och förra hemmamatchen. Vi ska ta med oss energin och göra en riktigt bra bortamatch, säger Joel Lassinantti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!