Stabil seger för Älvsby

Älvsby vann på hemmaplan mot Övertorneå i HockeyTrean Norrbotten.

Älvsby IF Hockey vann mot Övertorneå HF

Älvsby IF Hockey vann mot Övertorneå HF

Foto: Montage

Ishockey2023-01-19 21:41

Laget gjorde en stark insats, och såg dessutom till att hålla nollan bakåt. Matchen slutade 4-0 (0-0, 2-0, 2-0).

- Skönt med andra raka. Övertårneå orka stå emot halva matchen innan vi fick in första målet. Men vi forsätter att spela med fyra formationer och för andra matchen i rad så ger det effekt med att vi maler motståndarna. Sedan på slutet spelar vi för att Emil skall få hålla nollan för första gången denna säsong, vilket är roligt för alla. Så bredden på laget gör att vi är en nivå bättre än motståndaren idag, kommenterade Älvsbys tränare Anders Nilsson efter matchen.

Första perioden blev mållös. I andra perioden var Älvsby starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Oskar Viklund och Kevin Olsen. Älvsby fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 4-0. Målen i sista perioden gjordes av Alexander Sundh och Ludvig Jakobsson.

Älvsbys Oskar Viklund stod för ett mål och två assists.

Älvsby har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Övertorneå har två vinster och tre förluster.

Övertorneå fortfarande är sist i serien efter matchen, medan Älvsby är på tredje plats.

Nästa motstånd för Älvsby är Hertsörinken. Lagen möts torsdag 2 februari 19.30 i Älvåkra Ishall. Övertorneå tar sig an MG/Arvidsjaur hemma lördag 21 januari 14.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!