"Snipersiktet börjar vara rätt kalibrerat"

Luleå Hockey vann mot Djurgården efter att Petter Emanuelsson avgjort i förlängningen. Här kommer tankar och betyg från matchen.

Emil Larsson, Luleå Hockey.

Ishockey2020-01-11 21:03

Att Svedberg aldrig lär sig

Tappade humöret när Luleå Hockeys kvitteringsmål till 1–1 blev godkänt efter videogranskning. Svedberg svingade målvaktsspaden i plexiglaset och åkte på en tvåminutersutvisning. Nu gjorde Luleå inte mål där men ledningsmålet kom senare när Luleå hade tagit över spel- och chansmässigt efter spelet i numerärt överläge.

Luleås powerplay

Luleå spelade ut Djurgården i fem mot fem stora stunder. Men när det var dags för spel i powerplay gick hemmalaget ner i tempot och står statiskt i sina positioner. Nu har Luleå Hockey gått mållösa från 25 raka powerplay i SHL. Inte acceptabelt.

Luleå Hockeys tredjeperiod

Efter en strålande andraperiod spelmässigt gick Luleå Hockey ner sig i den tredje. Det var nästan så att man anade en bevakning av den poäng man hade och ville säkra upp den med tanke på vad man hade i bagetet sedan debaclet mot Oksarshamn.

Topp tre i Luleå

1. Erik Gustafsson

Kommentar: Var tillbaka i laget efter en frånvaro på två matcher. Visade hur viktig han är för laget. Bjöd på ett mål men också en delikatess i mittzon i den andra perioden när han plockade ner en puck, gjorde en pausfint och levereade en konstruktiv backhandpassning.

2. Emil Larsson.

Kommentar: Visade att snipersiktet börjar vara rätt kalibrerat. Gjorde mål på ett direktskott, träffade virket och hade även andra farliga skott. Formen är stigande och Larsson blir att räkna med ju längre säsongen går.

3. Nils Lundkvist

Kommentar: Tar bra beslut ute på isen. Försöker vårda pucken och levererar stabila förstapassningar trots trängda lägen och väljer att hålla i pucken när det finns läge för det. Hade också bud på mål framåt när han hade några farliga skottlägen.