Bryggman skadad – missar resten av säsongen

Lars Bryggman, från Piteå, missar Malmö Redhawks rafflande säsongsavslutning i SHL. Forwarden är skadad och kan inte spela mer den här säsongen. "Det känns jäkligt tråkigt", säger han.

Lars Bryggman, från Piteå, missar resten av säsongen i SHL. "Det känns jäkligt tråkigt", säger han. (Arkivbild)

Lars Bryggman, från Piteå, missar resten av säsongen i SHL. "Det känns jäkligt tråkigt", säger han. (Arkivbild)

Foto: Ulf Palm/TT

Ishockey2022-03-09 15:28

Det var i en bortamatch mot Timrå förra veckan som Lars Bryggman tvingades utgå skadad. 

– Jag har haft känningar ett tag innan, men så var det en situation i matchen som gjorde att det blev värre. Nu väntar fyra eller fem veckors rehab, därmed hinner jag nog inte spela mer den här säsongen, fastslår 29-åringen. 

Han vill inte specifikt gå in på vad problemet är, men berättar att det rör sig om en underkroppsskada. 

– Just nu kan jag inte vara på isen, men annars kan jag träna hyfsat bra och har lite olika grejer i gymmet som jag kör. 

När sex omgångar återstår ligger Malmö Redhawks precis ovanför bottenstrecket. Samtidigt lever fortfarande en liten chans att nå åttondelsfinal. 

– Jag tror att väldigt mycket kommer att handla om den mentala biten för alla lag som är inblandade där nere, alltså vilka som kan koppla bort tabelläget och bara fokusera på den egna prestationen, säger Bryggman. 

Själv skulle han såklart gärna vara med och spela. 

– Det känns jäkligt tråkigt att jag inte kan vara med och hjälpa laget, men det är bara acceptera läget. 

Lars Bryggman har spelat 41 matcher för Malmö Redhawks i vinter, på vilka han skrapat ihop sju mål och tre assist. Tidigare under säsongen ryktades forwarden vara på väg till HV71, men själv planerar han en fortsättning i Malmö. 

– Jag har ett år kvar på kontraktet. Vi får se vad som händer efter det, men nu är jag inställd på att spela här en säsong till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!