I tv-sändningen visades åtta repriser på tacklingen. Delar av publiken jublade med de tre sista gångerna och började sedan skandera ”en gång till”.
Leksandstränaren tyckte att Luleå Hockey inte borde ha visat repriserna för publiken.
– Jag tycker det är bedrövligt hur man uppträder från Luleås videorum. När man spelar upp en skadad spelare gång på gång, på gång, på gång. Jag fattar inte att man i en sån proffsig organisation som Luleå Hockey kan bete sig på det sättet. Det är faktiskt pinsamt. Det är så jävla respektlöst mot en skadad spelare. Sen kan man tycka att det är en schysst tackling. Det kan man få göra. Men man gör inte så där, sa Challe Berglund på presskonferensen efter matchen.
Vad gäller egentligen för repriserna? Sporten tar kontakt med Johan Hemlin som är sportchef för SHL.
– Det finns ett regelverk i hur man håller en god ton och någon typ av sportslig balans mellan lagen. Sen hör det till att det alltid är lite fördel för hemmalaget, men det finns lite olika gränsvärden på hur man ska hantera det. I det här läget är det respekten som Leksand vänder sig emot, säger Hemlin.
Robert Hedlund är kommunikationsansvarig i Luleå Hockey. Han har förklarat att Luleå Hockey använder TV4:s sändning och att klubben inte själv spelar repriser, men att man har möjlighet att stoppa sändningen om man inte vill visa fler repriser.
Johan Hemlin:
– Det är svårt att veta vilken repris som ska komma härnäst när man använder tv-feeden. Men när klubbarna vet att det har kommit en och annan repris får klubbarna vara lite på alerten och styra till det där.
Hemlin uttalar sig inte om det här var rätt eller fel av Luleå.
– Man kan säga så här: Klubbarna är ganska medvetna om hur de ska hantera det. Ibland går det över gränsen och ibland är det en balansgång hit och dit. Det här händer några gånger per säsong.
Vad säger då ishockeyförbundets regelverk?
"Grunden vid all reprisering i mediakub eller motsvarande är att reprisering ej bidrar till att ordningsstörning uppstår", står det i regelboken.
Det har funnits en paragraf som säger att bara en reprisering tillåts. Den paragrafen har tagits bort.
Den gäller däremot vid högriskmatcher. Vid högriskmatcher får klackbilder aldrig visas och endast en repris är tillåten.
– Regelboken är en sak. Sen har vi en SHL-manual och ett aktieägaravtal och en rad regelverk som inte ryms i ishockeyförbundets regelverk. Jag kan till exempel nämna att det här med repriseringar var uppe på sportchefsmötet i onsdags. Men i det här fallet upplevs det inte som att man försöker vinna en sportslig fördel, säger Johan Hemlin.
– Jag har pratat med Leksand och kommer prata med Luleå. Men det är inte frågan om att vi ska ta det vidare på något sätt, utan vi för en dialog.