Schira: "Det var en smutsig tackling"

I den andra perioden var det nära att Craig Schira råkade illa ut. Det var Alexander Viklund som satte in en tackling som kanadensaren kritiserade efter matchen.

Craig Schira

Craig Schira

Foto: Petra Älvstrand

Ishockey2017-01-05 22:38

– Han behöver inte tackla mig i det läget. Det var nära att jag for in med ansiktet före i sargkanten, säger Schira efter segern mot Karlskrona.

Det var vid en duell strax utanför Karlskronas bås där Schira försökte lura bort Viklund som Karlskronaforwarden valde att tackla Schira i ryggen trots att denne var en dryg meter från sargen.

– Vi snackar om detta hela tiden. Jag har själv börjat tänka efter vid liknande tillfällen och vi måste vara lite försiktigare där ute på isen.

Efter händelsen åkte de bägge bredvid varandra och de såg ut att ha ett hett samtal.

Vad sa ni?

– Det kan du ändå inte skriva så det är ingen idé att jag berättar, säger Schira och ler stort.

Hann du bli rädd?

– Nej jag förstod att han skulle tackla mig så jag hann göra mig förberedd. Det var en smutsig tackling precis som när jag skadade knäet och det ska inte förekomma. Det känns som om att det händer allt för ofta i SHL och vi måste sluta tackla när du bara ser ryggen på motståndaren, säger Schira och fortsätter:

– Hade jag inte sett honom så hade det kunnat sluta illa för jag var så låg vid tillfället och hade antagligen slagit ansiktet i sargkanten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!