Johan Forsberg har varit en elitspelare i över tio år.
Nu börjar han se slutet på karriären.
– Jag håller på i någonstans mellan ett till fem år till, säger han.
Vad han ska syssla med efter karriären är redan bestämt.
– Löpare kommer jag helt säkert bli när jag lägger av med ishockeyn. Det är mer eller mindre bestämt att jag ska göra en liten satsning på det när jag slutat med det här. Tanken är att jag ska bli en hyfsad löpare.
Dessutom berättar Johan Forsberg att han börjat studera psykologi vid Umeå universitet.
– Mänskligt tänkande, och framför allt mitt eget tänkande, är något som jag har lagt mycket energi på under de fyra-fem senaste åren. Jag har förstått hur mycket det kan påverka både en själv och ens omgivning.
Han fortsätter:
– Jag pluggar psykologi med inriktning mot idrott. Min tanke är att jobba med elitidrottare i framtiden. Dels tror jag att jag har erfarenhet från att ha varit inne i det. Sedan förstår jag hur mycket som finns att göra, inte bara för prestationen och att folk ska vinna medaljer – utan framför allt för att människor ska må bättre.
Forsberg berättar att psykologi är en väldigt stor del av idrotten.
– Det handlar mycket om att bygga en fungerande grupp. Det kanske inte alltid är de bästa spelarna som vinner eller tar sig upp. Det är väldigt mycket psykologi inom lagidrott.
– Det visar att det handlar mer om statistik på ett papper. Det finns någonting mer.
Har du haft någon att prata med under din hockeykarriär?
– Jag har inte haft någon professionell. Sen har jag ett par nära vänner som jag kunnat prata väldigt mycket och väldigt djupt med, som har kunnat hjälpa mig när det varit som allra jobbigast. För mig har det varit livsviktigt, utan att överdriva, säger Johan Forsberg i podcasten.
I podcasten berättar Johan Forsberg även om hur han påverkades av det hans lillebror råkade ut för, sitt matintresse, och om uppbrottet med Luleå Hockey.
Och mycket, mycket mer.
Avsnittet med Johan Forsberg kommer att publiceras under lördagen, och går att hitta på vår sajt, samt podcastplattformar som Acast, Spotify, Itunes och Podbean.