Porsberger: ”Ska fira i två veckor”

Ett sargat lag, en sparkad spelare – resultatet blev en idrottssaga.

Foto: Ulf Palm/TT

Ishockey2016-04-02 09:41

När Johan Porsberger anlände till Leksand var det en stukad spelare. På isen studsade pucken inte hans väg. Utanför gick det ännu sämre och han just fått sparken från Asplöven efter att ha försovit sig två gånger.

Att komma till Dalarna var för honom ett sätt att starta om. Hitta spelet och glädjen igen.

Laget han kom till var i ännu sämre skick.

Den säsong som startade med målsättning om ett återtåg till SHL handlade snarare om att överleva allsvenskan.

– Vi pratade aldrig om SHL-kval. Det var att säkra kontraktet. Det var allt som gällde. Men ju längre säsongen gick, desto mer oslagbara kände vi oss, säger Johan Porsberger.

Laget har varit uträknat hela säsongen.

Fram till sista matchen – ja, fram till sista bytet.

I matchen mot Modo låg de under med 1–3 inför den sista perioden.

– Vi sa till varandra att vi skulle gå ut och köra. Allt offensivt, skitsamma om de gör mål. Vi skulle gasa på fram till slutsignalen, säger Johan Porsberger.

Trots att Modo dominerade den tredje perioden fullständigt, var det ändå Leksand som gjorde målen. Båda gångerna efter skott från Alexander Ytterell.

– När han gör kvitteringen med minuten kvar var det en helt galan känsla. Där visste jag att vi skulle vinna. Hur skulle de kunna repa sig från det? Vågar de ens komma ut till förlängningen tänkte jag, säger Johan Porsberger.

Vad sa ni i pausen innan förlängningen?

– Att vill ni bli odödliga i Dalarna så är det bara att kliva fram nu. Det var bara positiva bilder som målades upp. Vi skulle bara vinna matchen.

Det blev ett misstag från Otso Rantakari som tappade pucken på egen blålinje och Brock Montpetit kunde avgöra på ett friläge.

– Helt sjukt, jag har inte fattat det ännu. Nu ska vi fira som kungar, jag ska festa i två veckor - minst.

Leksand är klar för SHL, men om det blir SHL-spel för Johan Porsberger återstår att se.

– Mitt kontrakt ska ju omförhandlas nu när vi gick upp, vi får se vad som händer. Men det är det sista jag tänker på i kväll.

–Jag är ruggigt stolt över vad vi har gjort den här säsongen. Stolt över laget och mig själv. SHL, det är helt sjukt.

När Kuriren pratar med forwarden sitter han på bussen på väg till flygplatsen för att resa ner till Leksand och tas emot av supportrarna.

– Det är bra drag redan nu kan jag lova, men det är ingenting mot vad det kommer bli när vi kommer fram. Det finns inget slut på den här kvällen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!