Oskar Sundqvist om slutspelet: "Vi kan gå långt"

Bodensonen Oskar Sundqvist och hans St.Louis Blues har stått för en häftig comeback i NHL. Efter att ha legat allra längst ner i tabellen innan nyår så har nu laget säkrat en plats i slutspelet med tre omgångar kvar att spela.

Oskar Sundqvist och hans St.Louis Blues har stått för en mäktig comeback i NHL, nu förbereder han sig för slutspel.

Oskar Sundqvist och hans St.Louis Blues har stått för en mäktig comeback i NHL, nu förbereder han sig för slutspel.

Foto: Mark J. Terrill / TT

Ishockey2019-04-01 21:25

Det var en minst sagt bekymmersam inledning av säsongen för Oskar Sundqvist och hans St.Louis. I slutet av december låg laget sist i hela ligan och coachen Mike Yeo fick tacka sig för. Sedan dess har formkurvan dock pekat uppåt och laget har seglat upp i tabellen. Med tre omgångar kvar av grundserien har St.Louis blivit klara för slutspel och har bara två poäng upp till att ta hem hela central division.

– Det är skönt att veta att man är klar. Det kanske släpper lite press nu de här sista matcherna och vi kan släppa lös så att säga, säger Oskar Sundqvist.

– Vi var ju på sista plats där runt nyår så vändningen som vi har gjort och hur vi har kommit ihop som lag har varit riktigt roligt att se. Jag tycker att stämningen i gruppen efter nyår jämfört med i början av säsongen har varit som natt och dag.

På frågan om vad som förändrats lyfter Sundqvist fram självförtroendet som en viktig faktor.

– När den nya tränaren kom in så var det väl så att han försökte få upp självförtroendet. De matade in det i skallen. Samtidigt så var det ju så att vi hade många nya spelare inför säsongen och det tar ju ett tag att spela ihop sig och hitta sin roll. Alla blev mer bekväma med varandra och det var då det började vända.

Personligen har 25-åringen gjort sin bästa säsong någonsin och formen känns bra, även fast den långa säsongen sliter på kroppen.

– Det känns bra, jag har varit lite sliten nu under de senaste matcherna, men det ska bli skönt att få några dagar ledigt. Ladda om och göra sig redo inför ett stundande slutspel. Jag är inte orolig för att kroppen inte kommer kännas fräsch, den kommer vara helt hundra när vi går in i ett slutspel.

Att laget är klart för avancemang betyder dock inte att man inte har något kvar att spela för.

– Vad vi spelar för nu är ju att försöka komma etta i vår division. Sen är det såklart viktigt att ha en bra formkurva inför ett slutspel. Man vill bygga på självförtroendet och ha en bra känsla.

Sundqvist tror också att St.Louis kan bli att räkna med i slutspelet, men några drömmar om att få lyfta pokalen har han inte börjat ha riktigt ännu.

– Nja, det är en lång väg dit, men vi känner oss trygga i vårt spel och vårt lag. Det spelar som ingen roll vilka vi kommer möta. Vi ska spela vårt spel och jag tror att vi kan gå långt med det här laget. Det ska bli otroligt intressant att se hur vi kommer att hantera det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om