Nyckelspelarna osäkra till spel: Dag för dag

Luleå Hockey ska försöka ta revansch mot Linköping efter missräkningen mot Malmö. Men det kan bli utan två av lagets viktigaste spelare.

Både Niklas Olausson och Erik Gustafsson är osäkra till spel i matchen mot Linköping på torsdag.

Både Niklas Olausson och Erik Gustafsson är osäkra till spel i matchen mot Linköping på torsdag.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Ishockey2019-09-24 14:52

Niklas Olausson missade matchen i lördags mot Malmö Redhawks och stjärnbacken Erik Gustafsson missade stora delar av försäsongen. Nu berättar assisterande tränare Henrik Stridh att bägge två är osäkra till spel på torsdag mot Linköping. Ingen av spelarna fanns med när Luleå Hockey tränade på is under tisdagen.

– Det är lite oklart just nu om de spelar eller inte. Vi tar beslut imorgon (onsdag) och då får vi se hur det ser ut för dem, konstaterar Stridh.

På dig låter det som att ingenting är uteslutet, lite dag för dag?

– Absolut. Ingenting är uteslutet utan det är ett dag för dag-läge på bägge två.

I veckan väntar Linköping på torsdag, ett lag som med Bert Robertsson vid rodret inte har nått sin fulla kapacitet än. Laget parkerar på trettonde plats och står kvar på en övertidsseger. Medan på lördag väntar säsongsinledningens stora överraskningsgäng Oskarshamn på bortaplan, som så sent som i lördags fick Djurgården på fall. Men Stridh menar att man inte ska dra för stora växlar av tabellpositionerna än så länge.

– Vi har ju bara spelat fyra omgångar. Tabellen har jag knappt tittat på men jag vet att Oskarshamn leder. Det finns inga lätta matcher i den här serien, tror man det så kommer man gå på minor. Vi kommer från en insats som vi inte är speciellt nöjda med i lördags. Vi fokuserar på vårt spel och insatsen vi ska göra på torsdag.

Luleå kommer närmast från en tung smäll mot Malmö. 1–4 mot Malmö och man fick inte den matchbild som laget hoppats på.

– Vi är absolut inte nöjda med den insatsen. Vi kommer inte alls upp i nivå på något sätt utan Malmö vinner rättvist. Det vill vi naturligtvis förändra till på torsdag.

Trots att säsongen bara är drygt en vecka gammal är Luleå Hockey ganska brandskattat. Filip Hållander och Emil Larsson är långtidsskadade. Daniel Sondell och Joonas Jalvanti har dragits med hjärnskakningar. Och nu är Gustafsson och Olausson osäkra till spel.

– Emil och Filip vet vi att vi har borta ett tag. Men slår man ut det över en säsong så är alla lag skadedrabbade. Det är klart att det här är inget läge man vill vara i. Det gäller att rida ut de här veckorna när skadeperioder kommer. Man vet att de kommer förr eller senare. Vi har duktiga juniorer som då får chansen, säger Stridh och tillägger.

– Antingen kan man se det som ett bekymmer eller som en möjlighet för juniorerna att få chansen. Vi försöker välja att titta i färgbilder.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!