Nordberg: "Vi slåss emot oss själva"

Boden Hockey föll mot Kristianstads IK borta och har ännu ingen seger i kvalserien till Hockeyallsvenskan. Tränare Robert Nordberg menar att laget sliter med självförtroendet.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Ishockey2019-04-03 22:54

Det blev en tuff match för Boden mot Kristianstad och slutresultatet 3–0 var väl inte helt orättvist om man ser till statistiken. Kristianstad hade totalt 43 skott på mål, Boden hade 19. Efter förlusten menade tränare Robert Nordberg att Boden slet med självförtroendet.

– Vi slåss lite emot oss själva och med självförtroendet. I vissa lägen tycker jag att det syns att vi börjar tappa lite tron på oss själva. Sen saknade vi givetvis spetsspelare i specialteams. Jag tycker att vi kommer upp och strider bra i fem mot fem. Oskar Sehlstedt gör en kanonmatch, kanske sin bästa för säsongen. Jag tycker också att fjärdelinan går in och gör en av de bästa serier jag sett, säger Nordberg.

Nordberg menar att det viktigaste laget kan ta med sig från förlusten är att inte tvivla på vad laget gör på isen.

– Vi måste fortsätta tro på vad vi gör och inte mentalt börja tvivla på oss själva och vårt spel. Det är kanske det viktigaste. Jag tycker att den gameplan vi har, när vi ligger jävulst nära, när vi har korta intensiva byten. Den striden vi lägger ner är beundransvärd. Sen straffas vi hårt i specialteams nu när vi saknar toppspelare.

Han menar att matchens tuffaste situation var när hemmalaget satte 2–0 målet.

– Det blir jävligt tungt när de gör 2–0. Men sett till antal lägen så är det väl inte helt orättvist, säger Nordberg.

Boden spelar nästa match i kvalserien mot Tranås AIF på hemmaplan nu på söndag klockan 15:00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om