Nobbade LHF – nu kan forwarden återvända

Efter två säsonger i Nordamerika – nu öppnar 24-åringen upp för en återkomst till Sverige och SHL.

Dennis Everberg (till vänster) har inga planer på att återvända till AHL. Det är NHL, KHL eller SHL som gäller för den riviga forwarden.

Dennis Everberg (till vänster) har inga planer på att återvända till AHL. Det är NHL, KHL eller SHL som gäller för den riviga forwarden.

Foto: David Zalubowski

Ishockey2016-04-26 21:46

Inför säsongen 2014-2015 gjorde Luleå Hockey klart med två unga talanger från Rögle. Daniel Zaar och Dennis Everberg. Men innan norrbottningarna hann presentera värvningarna kom Colorado Avalanche in i bilden och förklarade att de ville skriva ett kontrakt med Everberg.

Istället för norra Sverige gick flyttlasset över Atlanten till Denver där den riviga forwarden – något överraskande – tog en plats i NHL-laget och spelade 55 matcher i grundserien. I vinter gick det tyngre. Större delen av säsongen har spenderats i AHL och San Antonio Rampage.

Kontraktet är på väg att gå ut och 24-åringen blickar nu mot Europa.

– Intrycket är att Colorado vill ha kvar mig, men jag är inte intresserad av att spela i AHL i ett år till. Det kommer inte att göra mig till en bättre spelare och jag vill helt enkelt inte det, säger han till Helsingborgs Dagblad.

– Jag ser både KHL och SHL som alternativ. Jag håller på att fundera, jag är 24 år och singel och försöker resonera mig fram till om det är läge att dra på ett nytt äventyr nu. Självklart hade KHL varit kul att testa på – att lära känna en ny kultur till och växa ännu mer som människa.

Valet av klubb kommer grunda sig på var han anser sig få bäst möjlighet att utvecklas.

– Jag vill tillbaka till NHL och frågan är vilken väg som är bäst för att lyckas med det.

– Jag har inte sållat bort några klubbar och har inte fått kontraktserbjudande från någon klubb i något land ännu, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!