NHL-toppen: World Cup kan spelas i Europa

NHL planerar att återinföra World Cup till 2024. Enligt biträdande kommissionären Bill Daly kan en av grupperna komma att spelas i Europa, och det fullt med NHL-spelare.

Connor McDavid kan komma att spela World Cup i Europa 2024. Arkivbild.

Connor McDavid kan komma att spela World Cup i Europa 2024. Arkivbild.

Foto: Jack Dempsey/AFP/TT

Ishockey2022-08-25 17:28

Det är sedan tidigare känt att NHL planerar en ny upplaga av landslagsturneringen World Cup, som är tänkt att anordnas i februari 2024.

På en presskonferens bekräftar NHL:s biträdande kommissionär Bill Daly att planerna innefattar att en av grupperna spelas i Europa. Den andra planeras att spela i Nordamerika.

"Vi vill att en av grupperna ska spelas i Europa, sedan kommer semifinal och final att spelas någon annanstans, förmodligen i Nordamerika", sade han enligt NHL:s hemsida.

Vilka städer som gruppspelet kommer spelas i är ännu okänt. Daly berättar att det diskuteras om att utvidga från åtta till tio lag, och därmed införa ett kval.

"Det är väldigt viktigt för oss att fortsätta bygga på vår exponering i Europa".

Då NHL kommer pausa sitt ligaspel så kommer det att bli första gången sedan just World Cup 2016 som alla de bästa spelarna i världen kommer att vara tillgängliga. Något de skulle vara redan till fjolårets OS, men då stoppades det på grund av coronapandemin.

Det är fortsatt oklart huruvida Ryssland kommer få lov att delta i turneringen efter landets invasion av Ukraina.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!