Nattens NHL: Ny poäng för Lundeström

Isac Lundeström och hans Anaheim Ducks har haft det tufft, men i natt bröt man förlustsviten.

Isac Lundeström hade ingen rolig natt när hans Anaheim Ducks föll mot Minnesota Wild. (Arkivbild)

Isac Lundeström hade ingen rolig natt när hans Anaheim Ducks föll mot Minnesota Wild. (Arkivbild)

Foto: TT/Jae C. Hong

ISHOCKEY2018-11-05 08:32

Isac Lundeström, Anaheim Ducks:

Anaheim spelade mot Columbus Blue Jackets och kämpade för att bryta formsvackan. Laget hade sju raka förluster inför nattens möte, men mot Columbus skulle det vända. Isac Lundeström var högst delaktig i lagets seger när han registrerades för en assist i 3–2 vinsten.

– Jag tycker att det går bra nu och jag får mycket förtroende av coacherna i olika lägen, så jag försöker bara tänka framåt och på nästa match. Så får vi se hur långt det leder, säger Lundeström till Expressen.

Lundeström fick pucken med mycket yta i sarghörnet och vände in mot tekningscirkeln. Därifrån hittade han en omarkerad Cam Fowler med en smörpassning tvärs igenom zonen. Från blålinjen kunde Fowler sedan smeka in sitt andra mål för kvällen via stolpen. Columbus kom tillbaka i tredje perioden, men i förlängningen kunde Anaheim och återigen Cam Fowler sätta 3–2 målet och därmed plocka hem lagets sjätte vinst för säsongen.

Lundeström spelade elva minuter och 13 sekunder, varav 19 sekunder i powerplay och 5 i spel med en man mindre. Utöver assisten gick han +1 i +/-, registrerades för en tackling och blockerade ett skott. Lundeström har nu gjort två assist på 13 spelade matcher.

– Det känns faktiskt bättre och bättre för varje match som går, jag vågar släppa loss mer på isen nu, säger Lundeström till Expressen.

Christian Jaros, Ottawa Senators:

Den tidigare Luleå Hockey backen Christian Jaros hade en mindre rolig natt när hans Ottawa Senators föll mot Tampa Bay Lightning med 3–4 efter förlängning.

Jaros registrerades för knappt 14 minuters speltid varav en dryg minut var i spel med en man mindre. Slovaken var inne på ett baklängesmål, hade två tacklingar och blockerade ett skott i matchen.

Dean Kukan, Columbus Blue Jackets:

Den tidigare Luleå Hockey backen Dean Kukan var inte med på isen när hans Columbus föll mot Lundeströms Anaheim. Kukan har spelat i fem av lagets 14 matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om