Näkyvä nära comeback efter cancern: ”Otroligt stöd”

Den förre Luleå Hockey-backen har besegrat testikelcancern och nu är Kristian Näkyvä nära att göra comeback i Örebro. ”Det är otroligt vilket stöd jag har fått”, säger Näkyvä till C more.

Kristian Näkyvä under intervjun i C more under lördagen.

Kristian Näkyvä under intervjun i C more under lördagen.

Foto: Montage/Bildbyrån

Ishockey2020-10-31 18:51

Kristian Näkyvä gjorde en kanonsäsong för Luleå Hockey 2014/15 och blev snabbt en publikfavorit. Sedan lämnade han för spel i Nordamerika. Det blev en säsong i AHL-laget Milwaukee innan finländaren återvände till SHL. 

I februari i år drabbades Örebrospelaren av testikelcancer och tvingades pausa hockeykarriären. Men nu är den offensive backen på väg tillbaka efter att ha besegrat cancern.

– Jag mår väldigt bra. Jag är här och jag är frisk. Jag ser fram emot att vara med killarna och spela, säger han i en intervju under C mores sändning från matchen Örebro-Skellefteå under lördagen.

30-åringen opererade sig i februari och behövde gå igenom en cellbehandling för att besegra sjukdomen.

Näkyvä säger till C more att han ser annorlunda på livet efter den tuffa tiden.

– Jag försöker att njuta mer och vara mer öppen. Och låta människorna omkring mig bära den största bördan. Det är otroligt vilket stöd jag har fått och jag försöker ge tillbaka lite nu, säger han till C more.

Näkyvä åkte hem till Finland för att klara av cancern. Och den senaste tiden har han tränat på is med klubblösa spelare i Helsingfors. Nu är han nära att göra comeback i Örebro.

– Jag ska träna med laget nästa vecka och siktar på att spela i november, säger han till C more.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!