Muziks tuffa tid i Örebro: "Det har varit skit"

Örebros säsong tog slut i förra veckan när Skellefteå säkrade finalplatsen. Radek Muziks säsong tog dock slut mycket tidigare än så och nu går den förre Luleåforwarden en oviss framtid till mötes.

Radek Muzik har i nuläget ingen aning om hur hans hockeyframtid kommer se ut.

Radek Muzik har i nuläget ingen aning om hur hans hockeyframtid kommer se ut.

Foto: Johan Bernström

Ishockey2023-04-13 11:30

Radek Muzik lämnade Luleå Hockey för SHL-konkurrenten Örebro i början av december under säsongen som gick.

Men tiden i Örebro blev inte alls vad 22-åringen hade hoppats på.

– Det har varit riktigt tufft. Jag blev skadad i den första matchen och sedan kämpade jag mig tillbaka men blev skadad igen. Det har verkligen varit skit och det känns som att jag har haft otur, säger Radek Muzik.

Den senaste skadan, som han ådrog sig i matchen mot Luleå Hockey i Coop Arena 4 mars, innebar att han missade resten av säsongen och inte fick vara med på Örebros slutspelsresa. Det återstod endast tre omgångar av grundserien när han åkte på smällen mot knäet.

– Tyvärr var knäskadan allvarlig men nu är jag på bättringsvägen. Jag har kört rehabträning och jag är på gång tillbaka, säger han.

Totalt blev det 21 matcher i Örebrotröjan med en istid på i snitt tre minuter och 18 sekunder per match för Muzik. Kontraktet med Örebro löper nu ut.

Hur ser din framtid ut?

– Det är en bra fråga. Jag önskar jag hade ett svar men helt ärligt så vet jag faktiskt inte vad som kommer hända, säger Muzik.

Han ska träffa den sportsliga ledningen i Örebro inom en snar framtid för att höra vad föreningen har att säga. Men om det blir en fortsättning i klubben är högst oklart.

 – Förutom för skadorna har jag trivts väldigt bra här i Örebro, både i staden och med grabbarna i laget. Men jag vet som sagt inte vad som kommer hända i min framtid, säger Radek Muzik.

undefined
Örebros Radek Muzik tackar Luleås supportrar efter ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Örebro.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!