Melinda Olsson ska leda Norrbottens lag i TV-pucken

Hon drömde om att spela TV-pucken när hon var liten. Nu är Melinda Olsson klar som huvudtränare för Norrbottens flickor i turneringen. Tillsammans med Michelle Staaf och Maria Omberg är hon redo att ta sig an uppgiften. "Det känns skitskoj. Jättekul att vi är tre kvinnliga tränare", säger Olsson.

Melinda Olsson, Michelle Staaf och Maria Omberg ska tillsammans leda Norrbottens flickor i TV-pucken

Melinda Olsson, Michelle Staaf och Maria Omberg ska tillsammans leda Norrbottens flickor i TV-pucken

Foto: Norr Media

Ishockey2021-06-01 10:29

När guldhjälten och tidigare landslagsspelaren avslutade den aktiva karriären i Luleå Hockey/MSSK tog hon klivet över till ledarsidan där hon blev tränare för klubbens damjuniorer.

Nu väntar ytterligare ett tränarjobb för 28-åringen från Överkalix.

Hon är nämligen utsedd till att vara huvudtränare för Norrbottens flickor 2006/2007 som ska spela TV-pucken i höst. Michelle Staaf från Boden Hockey är assisterande, förre Luleåmålvakten Maria Omberg är målvaktstränare och Tommy Lundström, Piteå, är lagledare.

– Förbundet kontaktade mig i vintras och jag har funderat. Sedan bestämde jag mig för att köra och allt blev klart förra veckan. Det känns skitskoj. En häftig, ärofylld och inspirerande uppgift. Och en stor utmaning, säger Melinda Olsson. 

Olsson tycker det är viktigt att kvinnor tar plats som tränare inom ishockeyn. Hon är själv inne på sin andra säsong i den rollen. 

– Absolut, man vill att fler ska börja. Det känns jättekul att vi är tre kvinnliga tränare som ska leda det här laget. Jag känner Michelle lite grann då vi spelat mot varandra tidigare vilket känns jättebra. Och så Omberg som målvaktstränare – det kan inte bli bättre. 

TV-pucken är en uppskattad distriktsturnering som har spelats av killar sedan 1959. Tjejernas motsvarighet till TV-pucken anordnades av ishockeyförbundet för första gången 2012 och har gått under namnet Stålbucklan.

Från och med säsongen 2019/2020 har TV-pucken varit för både tjejer och killar.

– Jag ville själv spela TV-pucken när jag var lite men då var det bara för killar. Men jag spelade Stålbucklan för bra många år sedan, säger Olsson.

Hur ser utbudet av spelare ut?

– Jag och Michelle ska sätta oss ner och skapa oss en överblick. Vi kommer ha camper och hoppas att så många som möjligt kommer. Jag har bra koll på spelarna här i Luleå och nu ska vi sätta oss in i hela länet. Flickverksamheten har ökat rejält här och det är lovande inför framtiden.

Norrbottens pojklag födda 2006 kommer ledas av Robin Bergström, som till vardags är J16-tränare i Luleå Hockey. Magnus Brännvall, Brooklyn Tigers, är assisterande och lagledare och Tony Gyllekrantz, Kalix Hockey, målvaktstränare.

Norrbotten har vunnit TV-pucken tre gånger, 1976, 1984 och 1985. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!