Matchhjälten: "Man viker inte ned sig i ett derby"

Norrbottensderbyt mellan Boden Hockey och Piteå Hockey blev ett äkta drama. Den stora hjälten, han heter Max Pålholm.

Det blev ett riktigt utvisningskalas i Norrbottensderbyt mellan Boden och Piteå.

Det blev ett riktigt utvisningskalas i Norrbottensderbyt mellan Boden och Piteå.

Foto: Emil Larsson

ISHOCKEY2018-10-30 07:30

Det kunde ha varit vilken dramatisk spelfilm som helst, men det var helt enkelt ett Norrbottensderby. Stora, tunga och obesegrade Piteå HC kom till Boden för att hålla den obesegrade sviten vid liv. Boden Hockey var kvällens underdog, men revanschlystna som få.

Det blev en riktig grisfest, men inte utan glimtar av skönspel. En och annan fint som aldrig skulle ha gjorts på SHL-nivå visades upp och även några galna smörpassningar. Men det var utvisningarna som dominerade på isen trots att domarteamet verkade föredra att fria framför att fälla.

Matchen kantades av situationer där spelarna hamnade i luven på varandra trots att det tillsynes inte fanns något som kunnat orsaka en sådan reaktion. Fast det var ju derby trots allt. Slutresultatet skrevs tillsist 37 till Boden och 81 till Piteå. Ja i utvisningsminuter förstås.

I själva spelet höll Boden länge fast vid en 1–0 ledning signerad av Max Pålholm och en intensivt krigande Carl-David Almqvist verkade nästintill oslagbar i målet. Men så kom det till sist. Första läget räddade Almqvist, men på andra läget tog han sig inte tillbaka. 1–1 var ett faktum och de stora trummorna på läktaren i Björknäshallen tystnade.

Piteå skärpte sedan till sitt spel och skapade allt mer framåt, men Boden krigade och någon tillstymmelse på att ge upp fanns inte. Istället skulle matchen komma att avgöras med knappt tre minuter kvar. Boden spelade i fem mot tre och en viss Max Pålholm snärtade in matchens sista mål för att ge Boden segern i derbyt.

– Jag tycker att det är ett styrkebesked. Det var mycket känsla och energi i matchen. Det blir en krigarvinst och det är jävligt roligt, säger matchhjälten.

Innan hans andra mål i matchen var Max Pålholm dock nära att få ett helt annat avslut på kvällen. När han under andra periodens slutskede bröt sig in i zonen tacklades han otäckt rakt på ena knäet.

– Jag kände att den inte tog så illa, jag hann lyfta skridskon så det var bara att fortsätta gnugga. Man viker inte ned sig i ett derby här. Då ska det mer till än så.

Boden Hockey tog i och med segern tre viktiga poäng för att lyfta laget till en fjärdeplats i tabellen.

– Nu bygger vi vidare på det här. Jag tycker att vi bygger och bygger hela tiden, så nu är det bara att fortsätta att köra och spela som vi kan, så ska det här bli roligt, säger Max Pålholm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om