Under några varma sommardagar i juni blev Kiruna IF en världsnyhet.
Klubben gick ut med att det skulle bli Sveriges första HBTQ-certifierade hockeyklubb med budskapet: "Grabbigaste sporten i den grabbigaste staden tar ställning".
Spelare och ledare utbildades i HBTQ-frågor, ett regnbågsfärgat matchställ infördes och det viktigaste - hockeylaget skapade debatt.
Klubbens ordförande Johan Köhler var inte beredd på att deras ställningstagande skulle bli en världsnyhet så när New York Times ringde hade han svårt att hitta ord.
- Vi trodde att lokalmedia skulle ta upp det, men när nationell och internationell media hörde av sig hamnade vi på ett helt annat plan. Vi blev överrumplade. Vi hade ingen presentation på engelska eller hade utbildat oss i vad begreppen är på engelska. Vi var tagna på sängen, helt klart, säger han och fortsätter:
- Det blev en jobbig situation för oss. Vi hade inte en organisation för att ta emot det här trycket. Vårt kansli skulle ha varit stängt i juli men så blev det inte. Samtidigt är vi väldigt tacksamma.
Nu har ungefär fyra månader gått och Köhler ser redan klubben som vinnare.
- Tittar man på samhällsbiten kan man nästan säga att vi redan har vunnit. Vi har skapat debatt. På alla arbetsplatser, skolor och runt alla köksbord har man diskuterat dem här frågorna. Bara det är en seger.
Börje Salming hyllade Kiruna IF för sitt ställningstagande och Köhler påpekar hur viktigt det var.
- Det var nog det viktigaste som kunde hända. Hade han sagt att det var trams eller onödigt hade vi inte lyckats genomföra det här. Börje har stort inflytande på den äldre generationen och vi är oerhört glada att han uttryckte sig så tydligt och drog på sig vår tröja. Det betyder mycket att han står bakom oss.
Köhler har tillsammans med ett par spelare varit klubbens ansikte utåt. Han har fått tagit hand om media, samtal från arga privatpersoner samt företag som vill veta hur det har lyckats få ett sådant genomslag.
- Jag får några samtal per vecka från privatpersoner som vill tala oss till rätta. De är upprörda över vårt ställningstagande. De skäller ut mig, säger att jag lurar ungdomarna och att det är en sjukdom.
Hur är det att ta emot sådana telefonsamtal?
- Jag börjar bli ganska van. Jag brukar lyssna och svara efter bästa förmåga. Jag försöker inte förändra någon om det har en stark tro får det ha det. Vi accepterar olikheter och har sagt att vi tar debatten när den kommer upp.
Efter att klubben har tagit ställning har sponsorer hoppat av och spelare i laget hotats.
- Vi visste att allt som rör sexualitet och genusfrågor är väldigt laddat. Vi var bredda på det innan och vi räknade med mordhot och skadegörelse, säger Köhler och fortsätter:
- Vi tycker ändå att vi har fått hela Kiruna med oss. Hatet som vi har råkat ut för är näthat i olika former. Vi har varit förskonade mot direkta personangrepp. Vi fick mindre än vad vi trodde.
Har du någon gång ångrat ert ställningstagande?
- Nej, åh nej. Kiruna har numera samma status som SHL-lagen. Vi har större medialt intresse och PR-värde - och det hade vi inte innan. Kiruna IF har verkligen vunnit på det här.
Men ekonomiskt har det inte blivit någon vinst.
- Summa summarum har vi gått plus/minus noll. Souvenirförsäljningen har ökat, publiken likaså och vi har fått fler medlemmar. Samtidigt har vi fått andra kostnader som när vi var på Stockholm Pride. Det kostar ungefär en miljon kronor i månaden att driva det här laget.
Var är Kiruna IF om tre år?
- Jag hoppas att Kiruna IF fortsätter på det här sättet och om man får drömma spelar vi i en större liga i Europa. Om det heter KHL eller något annat vet jag inte. Om tre år har vi ett damlag i seriespel och ett av landets bästa hockeygym för både tjejer och killar.
Hur tror du att ni skulle bli mottagna i Ryssland?
- Vi vet att det är en känslig fråga där. När vi gick ut med vårt ställningstagande fanns nyheten på ryska sidor - till att börja med. Efter fem timmar var det censurerat. Vi vill komma in i Ryssland och sprida budskapet. Det vore häftigt att spela mot CSKA Moskva i våra regnbågsfärgade tröjor.
I morgon klockan 18.15 tar Kiruna emot tabelltvåan Piteå i Lombiahallen.
Men det är ingen vanlig match.
TV12 kommer att sända matchen för att stödja Kiruna i deras HBTQ-satsning.
- Då kan vi nå ut till alla fans vi har över hela landet just nu. Vi är taggade till tänderna.