Luleåtalangen rankas högt inför draften: ”Han stack alltid ut”

Han har redan debuterat i SHL och hoppas få fler chanser i Luleå Hockeys A-lag kommande säsong. Med mindre än ett år kvar till NHL-draften rankas Jakob Ihs Wozniak högt på flera listor. ”Magi tycks inträffa när han får pucken på sin klubba”, skriver krönikören Steven Ellis.

Jakob Ihs Wozniak rankas högt inför nästa års NHL-draft.

Jakob Ihs Wozniak rankas högt inför nästa års NHL-draft.

Foto: JONAS LJUNGDAHL/Bildbyrån

Ishockey2024-07-08 14:49

Några av de större aktörerna – som Bob McKenzie, Craig Button och NHL Central Scouting Bureu – har inte släppt några rankinglistor inför nästa års NHL-draft än. 

Men i hockeysajten Elite prospects samlade ranking återfinns Luleå Hockey-talangen Jakob Ihs Wozniak på 14:e plats. Nordamerikanska sajten DailyFaceoffs krönikör Steven Ellis har Ihs Wozniak som sjua på sin ranking.

Ellis skriver så här om Ihs Wozniak:

”Jag gillade verkligen vad jag såg av "Woz" den senaste säsongen. Oavsett om det var U17 World Challenge, femnationsturneringen för U18 i Michigan eller U18-VM i Finland, så stack Ihs Wozniak nästan alltid ut. Med sina 191 cm har han en bra fysik och han är inte rädd för att använda den. Han är en stark playmaker som gjorde 50 poäng på 36 matcher med Luleås J20-lag och spelade även två SHL-matcher. Magi tycks kunna hända när han får pucken på sin klubba, och jag tror att han kan ta sig in i topp-fem-diskussionen om nästa år går bra”.

Djurgårdens center Anton Frondell rankas som bäste svensk av Ellis. Amerikanske centern James Hagens, som nästa säsong ska spela för ansedd Boston college, tippas allmänt vara den givna draftettan nästa sommar. 

Mattias Öhlund är den norrbottniske spelare som har gått högst i NHL-draften. Storbacken från Piteå plockades som nummer 13 av Vancouver 1994.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!