Tidigare lagkamrat till Koivistoinen hittad mördad: "Chockad"

Under förmiddagen nåddes Eetu Koivistoinen av ett chockbesked – hans gamle lagkamrat Janne Puhakka hade hittats mördad.
– Det är otäckt, säger den skakade Luleåspelaren.

Eetu Koivistoinen sörjer vännen Janne Puhakka.

Eetu Koivistoinen sörjer vännen Janne Puhakka.

Foto: Michael Erichsen/Simon Eliasson/Bildbyrån

Ishockey2024-10-14 14:16

Janne Puhakka ska ha skjutits ihjäl i sitt hem i Esbo under söndagskvällen.

– Vi spelade i samma lag i fyra eller fem säsonger när vi var yngre och kom varandra rätt nära. Sedan brukade vi träffas i ishallen, då och då, för ibland tränade vi samtidigt som ett gäng han brukade köra med, säger Eetu Koivistoinen och fortsätter:

– Det chockade mig att läsa om vad som hade hänt.

Polisen i Esbo misstänker, enligt Ilta-Sanomat, Janne Puhakkas 37 år äldre make Rolf Nordmo för mordet.

– Det är otäckt, säger Eetu Koivistoinen – och berättar att han upptäckte att han hade fått en massa meddelanden om det som hänt Janne Puhakka när han gick för att hämta sin pulsklocka innan dagens träning.

Han imponeras av det mod Janne Puhakka visade när han för några år sedan öppnade upp om att han var homosexuell.

– Jag visste redan om det och för mig var det inget konstigt med det. Fast det var ingen finsk spelare som hade kommit ut som homosexuell innan honom, så det var en stor sak, och jag var så glad för hans skull, säger Eetu Koivistoinen och fortsätter:

– Han är den modigaste människan jag vet och han berättade någon gång att det är flera andra idrottare som varit i samma situation som har hört av sig och tackat honom för att han gjorde det lättare för dem.

Hur mår du mitt i allt?

– Jag vet inte riktigt. Jag har pratat med lite folk där hemma. Det hjälpte. Fast jag känner mig fortfarande chockad och ledsen. Det är tur att vi inte har någon match förrän på torsdag. Det hade känts tufft att spela redan i morgon.

Den tidigare Luleåspelaren Ronja Savolainen var samtidigt som Janne Puhakka i Espoo Blues och omnämns i boken han släppte 2022. 

– Jag lärde känna honom först efteråt, när han skrev sin bok fick jag äran att vara med i den. En väldigt fin människa med fint hjärta. Alltid glad och snäll. Det är hemskt när sånt här händer och det känns overkligt. Man vill inte tro sina ögon och jag har inga ord, mest sorg, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!