Luleåspelaren klar för VM

Redan nu står det klart att en Luleå Hockey-spelare kommer finnas med på VM i Sankt Petersburg.

Joel Lassinantti.

Joel Lassinantti.

Foto: Pär Bäckström

Ishockey2016-04-21 19:45

Joel Lassinantti var andramålvakt när Tre Kronor ställdes mot Ryssland i Euro Hockey tour på torsdagen. En match där många av spelarna gör upp om en VM-plats senare i vår.Men redan nu är några namn klara och ett av dem är slutspelets succémålvakt Joel Lassinantti. Det bekräftar Tre Kronors målvaktstränare.

– Det föll sig ganska naturligt. Några blev skadad och några kan inte. Då smalnade det av lite. Det blir jättebra med Joel Lassinantti. Möjligheten gick till honom och han tycker det ska bli jättekul, säger Stefan Ladhe till Expressen.

Luleåmålvakten har tidigare spelat fyra A-landskamper och har varit med och tagit silver på JVM.

Övriga målvakter blir Viktor Fasth och Jacob Markström. Joel Lassinantti förväntas bli tredjemålvakt i den trion. Startjobbet kommer inledningsvis att gå till Vancouver Canucks målvakt, Jacob Markström.

– Han har gjort det bra i Vancouver och vi har haft extra koll på honom för de två turneringarna sedan vet man ju inte om han skulle bli tillgänglig för oss, men det blev han. Då kändes det väldigt bra att han var fräsch och kunde komma. Han var på det från början och det var det bästa vi kunde få från NHL, säger Stefan Ladhe.

Sedan tidigare har Aftonbladet rapporterat att både Linus Klasen och Linus Omark ska vara klar för VM-spel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!