Luleå nollade Rögle – säkrade seriesegern

Luleå inledde matchen mot Rögle på ett passivt och tafatt sätt. Men i den andra perioden fick hemmalaget ordning på grejerna och kunde gå ifrån och säkra segern och därmed är Luleå Hockey seriesegrare i SHL.

Juhani Tyrväinen inledde Luleå Hockeys målskytte i segermatchen mot Rögle.

Ishockey2020-03-03 21:15

Det var två lag som kom ut i den första perioden och tog ut varandra. Luleå hade extremt svårt att skapa något framåt och Cam Abbott, tränaren i Rögle, hade läst sin läxa väl och hemmalaget lyckades bara med tre skott på mål i den första perioden som slutade mållös.

Luleås Niklas Olausson var minst sagt missnöjd med lagets första period.

– Det är för dåligt, jag tycker Rögle är bättre än oss. Vi sätter inte press, vi åker inte skridskor och vi sätter inte passningarna på bladet. Det är inte tillräckligt bra, säger Luleåcentern till C more.

Han fortsätter:

– Vi skvätter med pucken och vågar inte ta initiativ, säger Olausson.

Om det var tillknäppt i den första perioden så öppnade spelet upp sig i den andra. Luleå Hockey stod för bot och bättring efter den första pausvilan.

När sedan Filip Hållander grävde fram pucken bakom offensivt mål och hittade en fristående Juhani Tyrväinen framför målet var 1–0 ett faktum. Finländaren sprättade upp ledningsmålet i nättaket.

Bara minuter senare var det dags igen. I spel fem mot fyra kunde Filip Hållander styra in 2–0 på tennis efter ett skott från blå av Daniel Sondell.

– Det är ett bra skott av Sondell och jag kommer in och lyckas få klubban på den. Vi snackade i pausen att vi måste ändra på vårt spel och så går vi ut och gör det vilket är jäkligt starkt, säger Hållander till C more.

Luleås ledning med 2–0 kunde ha varit större men norrbottningarna fick nöja sig med en tvåmålsledning inför den tredje perioden.

Gästerna fick inleda den tredje perioden i numerärt överläge och hade en chans tillbaka in i matchen, men så blev inte fallet. Luleå kunde spela av den tredje perioden och Jonas Berglund kunde sätta 3–0 i öppen kasse när Rögle hade plockat målvakten.

I och med segern mot Rögle, samtidigt som Skellefteå förlorade mot Frölunda, säkrade Luleå Hockey seriesegern i SHL med fyra omgångar kvar att spela.

– Frånsett första perioden så är vi riktigt bra mot ett bra motstånd, jag är väldigt nöjd med de två sista perioderna säger Thomas "Bulan" Berglund till C more.

Matchfakta

Luleå Hockey-Rögle BK 3–0

(0–0,2–0,1–0)

Andra perioden: 1–0 (07.41) Juhani Tyrväinen (Filip Hållander, Daniel Sondell), 2–0 (10.13)  Filip Hållander (Daniel Sondell, Jack Connolly) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–0 (17.02) Jonas Berglund (Erik Gustafsson).